Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΙΛΑΝ - ΑΕΚ
Με πρακτικό και ψυχολογικό δέλεαρ

Με την ψυχολογία να παραμένει σε μέτρια επίπεδα, λόγω των συνεχιζόμενων στραβοπατημάτων της τελευταίας περιόδου, αλλά το πρακτικό και ηθικό μέρος για το κυνήγι της επιτυχίας να παραμένει σημαντικό δέλεαρ, η ΑΕΚ αγωνίζεται απόψε στο Μιλάνο με αντίπαλο τη Μίλαν (22.05 - Cosmote Sports 2) για την 3η αγωνιστική του ομίλου της στο Europa League. Οι «κιτρινόμαυροι», που μέχρι στιγμής μετράνε μια νίκη και μια ισοπαλία στις προηγούμενες υποχρεώσεις τους για τον όμιλο, κοντράρονται με το φαβορί του ομίλου έχοντας σημαντικά κίνητρα για το κυνήγι του στόχου της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Την ίδια ώρα η ελληνική ομάδα καλείται να ξεπεράσει και τα προβλήματα σημαντικών απουσιών και να δείξει και ένα διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τις τελευταίες υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα (ήττα στην Τρίπολη, ισοπαλία στην Ξάνθη), με οφέλη και ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας των υποχρεώσεων. Μιλώντας για τη δύσκολη αναμέτρηση, ο τεχνικός της «Ενωσης» Μανόλο Χιμένεθ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εικόνα που θα παρουσιάσουν απόψε οι «κιτρινόμαυροι», διευκρινίζοντας μάλιστα πως ούτε πρόκειται να φοβηθούν τον αντίπαλο, ούτε θα συμβιβαστούν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα (απουσίες) και τα σε βάρος τους προγνωστικά. Ο Ισπανός τεχνικός κάλεσε τους παίκτες του να απολαύσουν το παιχνίδι, αφού το έχουν ...κερδίσει ήδη (προφανώς εννοούσε με την παρουσία τους στο Σαν Σιρο). Στα αγωνιστικά, ο Ισπανός τεχνικός, αν και δεν φανέρωσε τις προθέσεις του για τη βασική ενδεκάδα, ξεκαθάρισε πως η ομάδα του δεν πρόκειται να κλειστεί και γενικά να φοβηθεί τον αντίπαλο. Στις σημαντικότερες απουσίες για τον «Δικέφαλο» είναι αυτές που επηρεάζουν κυρίως τον αμυντικό τομέα, αφού ο Τσόσιτς δεν πρόλαβε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και ο Τσιγκρίνσκι δεν είναι απόλυτα έτοιμος, την ώρα που ο Λαμπρόπουλος δεν έχει δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα.

Στην άλλη πλευρά, μπορεί η Μίλαν να έχει βαθμολογικά περιθώρια, χάρη στις δύο νίκες της, ωστόσο ψυχολογικά είναι με την πλάτη στον τοίχο μετά και την ήττα από την Ιντερ για το πρωτάθλημα. Οι μέτριες εμφανίσεις στις εγχώριες υποχρεώσεις έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον τεχνικό της ομάδας Βιτσέντσο Μοντέλα, που αμφισβητείται έντονα. Για αρκετούς μάλιστα, το αποψινό αποτέλεσμα θεωρείται κομβικό για το μέλλον του. Στα «συν», η επιστροφή του Κάλινιτς, που αποθεραπεύτηκε.

  • Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Αούστρια Βιέννης υποδέχεται τη Ριέκα (22.05 - Cosmote Sports 3), σε μια καθοριστική αναμέτρηση για τις ελπίδες πρόκρισης και των δύο ομάδων.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ