Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-1
Διαφορά ποιότητας

Με τη διαφορά κλάσης να είναι εμφανής, ο Ολυμπιακός γνώρισε χτες την ήττα από την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» με 3-1, για την τρίτη αγωνιστική του 4ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Ετσι οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό μέχρι στιγμής, κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το στόχο της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Εuropa League, παρά τη βολική γι' αυτόν ήττα της Σπόρτιγκ Λισαβόνας στο Τορίνο. Την ίδια ώρα, η τρίτη συνεχόμενη νίκη φέρνει τους Καταλανούς μια ανάσα από την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο. Οι γηπεδούχοι, αν και αγωνιζόμενοι με 10 παίκτες σε όλο το β' μέρος, εξαιτίας της αποβολής του Πικέ στο 43' με 2η κίτρινη (χρησιμοποίησε το χέρι για να σκοράρει), κυριάρχησαν στο παιχνίδι. Από την πλευρά του Ολυμπιακός αρχικά έδειξε την προσήλωσή του στα αμυντικά πλάνα, αλλά παρασύρθηκε στα κρίσιμα σημεία (55' - 75') από το ρυθμό των αντιπάλων του, ενώ προσπάθησε να δείξει κάτι καλύτερο στο τελευταίο 15λεπτο, εκμεταλλευόμενος και το χαλάρωμα των «Μπλαουγκράνα».

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν σε ήπιο ρυθμό, στη συνέχεια όμως πίεσαν επιθετικά, με αποτέλεσμα να προηγηθούν στο 18' με αυτογκόλ του Νικολάου, είχαν δοκάρι λίγο μετά (24') με τον Παουλίνιο και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες μέχρι την ανάπαυλα, με τον Προτό να λέει αρκετές φορές «όχι» στους αντίπαλους επιθετικούς. Στο ίδιο διάστημα, ο Ολυμπιακός, εκτός της μαζικής άμυνας, επιθετικά είχε ως καλύτερη στιγμή την ευκαιρία του Οφόε (36'). Στην επανάληψη, η Μπαρτσελόνα αρχικά έδειξε επηρεασμένη από την αποβολή, προσπαθώντας να βρει ρυθμό με 10 παίκτες, την ώρα που η ρευστότητα του σκορ έκανε τον Ολυμπιακό να ξεθαρρεύει. Ωστόσο, με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, μέσα σε τρία λεπτά η Μπαρτσελόνα «καθάρισε» τον αγώνα με το απευθείας φάουλ του Μέσι (61') και το γκολ του Ντίνιε, φτάνοντας στο 3-0. Με τους γηπεδούχους να κατεβάζουν ρυθμό, ο Ολυμπιακός αντεπιτέθηκε και κατάφερε να σκοράρει με τον Νικολάου (89'), ο οποίος πήρε «ρεβάνς» για το αυτογκόλ.


Eurokinissi

Στο άλλο ματς, η Γιουβέντους νίκησε δύσκολα στην έδρα της τη Σπόρτιγκ Λισαβόνας με 2-1, αποκτώντας προβάδισμα έναντι των Πορτογάλων για τις θέσεις πρόκρισης, ενώ διατηρήθηκε και στο κυνήγι της πρωτιάς.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Ντίνιε, Παουλίνιο, Μπουσκέτς (80' Αντρέ Γκόμεζ), Ινιέστα (67' Ράκιτιτς), Ντεουλοφέου (46' Μασεράνο), Μέσι, Σουάρες.

Ολυμπιακός: Προτό, Ομάρ, Μποτία, Νικολάου, Κούτρης, Ζιλέ (55' Τζούρτζεβιτς), Ζντιέλαρ, Ρομαό, Καρσελά (65' Πάρντο), Ανδρούτσος, Οφόε (72' Φορτούνης).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μπαρτσελόνα 9, Γιουβέντους 6, Σπόρτιγκ 3, Ολυμπιακός 0.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ