Σάββατο 14 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
VOLLEYLEAGUE
Μέση λύση από ΕΟΠΕ για ξένους

Σε «σολομώντεια» λύση κατέληξε τελικά η Ομοσπονδία βόλεϊ, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή για το θέμα του αριθμού των ξένων που θα επιτρέπεται να χρησιμοποιεί η κάθε ομάδα στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν της Volleyleague ανδρών. Ζήτημα που μέχρι τώρα αποτελούσε αιτία διαφωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων (Ομοσπονδία, ΕΣΑΠ, Σύνδεσμος παικτών), παραμένοντας ανοιχτό. Η οριστική απόφαση ήρθε τελικά από την ΕΟΠΕ, σύμφωνα με την οποία κάθε ομάδα μπορεί να δηλώσει μέχρι 5 κοινοτικούς (δηλ. παίκτες με καταγωγή από άλλες χώρες - μέλη της ΕΕ). Σε περίπτωση που θέλει να χρησιμοποιήσει κάποιον μη κοινοτικό, τότε ο αριθμός των ξένων (κοινοτικών και μη) που μπορούν να δηλωθούν μειώνεται σε 4.

Σημειώνεται πως αρχικά η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, ΕΣΑΠ, είχε καταθέσει πρόταση για 7 κοινοτικούς και 4 μη κοινοτικούς, με τον ΠΑΣΑΠ (Σύνδεσμος παικτών) να αντιπροτείνει μέχρι 4 αλλοδαπούς σύνολο, ή 5, σε περίπτωση που ικανοποιηθεί το αίτημα για Ασφάλιση με μίνιμουμ τετράωρη εργασία.

Ετσι, η ευθύνη για την οριστική απόφαση πέρασε στην Ομοσπονδία, η οποία είχε και τον τελικό λόγο. Με τα νέα δεδομένα απομακρύνθηκε η πιθανότητα αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος, η οποία πλέον αναμένεται να πραγματοποιηθεί κανονικά στις 28 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org