Σάββατο 14 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Δύσκολα τεστ για ΑΕΚ και Ολυμπιακό

Το ματς στη Νέα Σμύρνη μεταξύ Πανιωνίου και Ολυμπιακού ξεχωρίζει στην 7η αγωνιστική της Super League
Το ματς στη Νέα Σμύρνη μεταξύ Πανιωνίου και Ολυμπιακού ξεχωρίζει στην 7η αγωνιστική της Super League
Η κόντρα μεταξύ Πανιωνίου και Ολυμπιακού και το δύσκολο τεστ της πρωτοπόρου ΑΕΚ στην Ξάνθη είναι τα παιχνίδια στα οποία στρέφεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην 7η αγωνιστική της Super League, με την οποία το πρωτάθλημα επιστρέφει στη δράση μετά τη διακοπή για τους αγώνες της Εθνικής.

Στη Νέα Σμύρνη, «κυανέρυθροι» και «ερυθρόλευκοι» κοντράρονται σε μια αναμέτρηση που παρά το πρόωρο της περιόδου έχει ιδιαίτερη κρισιμότητα και για τους δύο. Για τους γηπεδούχους η ήττα στη Λαμία την προηγούμενη αγωνιστική αποτέλεσε χαμένη ευκαιρία να βρεθούν στην κορυφή της βαθμολογίας. Πλέον ο στόχος της παραμονής στην πρώτη τριάδα δεν επιτρέπει άλλες απώλειες. Για τον τεχνικό της ομάδας Μιχάλη Γρηγορίου οι ατυχίες δεν σταματούν, αφού η ικανοποίηση για την επιστροφή του Κόρμπου μετά τον τραυματισμό του αντισταθμίστηκε από τον τραυματισμό του Σαββίδη, που θα είναι απών από την αποστολή. Οι δε «ερυθρόλευκοι», με τον Τάκη Λεμονή να έχει εκμεταλλευτεί το χρόνο διακοπής προκειμένου ο ίδιος και οι παίκτες του να προσαρμοστούν καλύτερα στα νέα δεδομένα, στοχεύουν πλέον στην επανεκκίνησή τους στο πρωτάθλημα. Η νέα αποτυχία με την ήττα από τον Ατρόμητο έχει αφήσει πλέον αρκετά πίσω τον Ολυμπιακό, και νέα στραβοπατήματα είναι απαγορευτικά για την ομάδα. Πάντως τα προβλήματα δεν λείπουν για τον προπονητή του Ολυμπιακού, κυρίως για τις θέσεις της επίθεσης, αφού απών είναι ο Μπεν, ο Εμενίκ αμφίβολος και ο Τζούρτζεβιτς ανέτοιμος.

Στα Πηγάδια, μια έδρα όπου παραδοσιακά δεν περνάει εύκολα απογεύματα, δοκιμάζεται η πρωτοπόρος ΑΕΚ στον απόηχο της ήττας στην Τρίπολη από τον Αστέρα που «προσγείωσε» ανώμαλα την «Ενωση», μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Στη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας αποστολή, οι «κιτρινόμαυροι» επιδιώκουν να δείξουν μια καλύτερη εικόνα. Τα ευχάριστα για τον Μανόλο Χιμένεθ ήρθαν από την παρουσία στην αποστολή των Βράνιες και Λόπεζ που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους, ωστόσο για μια ακόμη φορά η ΑΕΚ θα παραταχθεί «λαβωμένη» από απουσίες (Τσιγκρίνσκι, Γιακουμάκης, Τσόσιτς, Κονέ). Οι γηπεδούχοι από τη μεριά τους, πριν τη διακοπή έδειχναν να αποκτούν σταθερότητα στην απόδοσή τους, με τα θετικά αποτελέσματα να τους έχουν φέρει μια ανάσα από την πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Η νίκη επί ενός ισχυρού αντίπαλου, που θα ανεβάσει ακόμη ψηλότερα τους «Ακρίτες», αποτελεί ισχυρό δέλεαρ. Αμφίβολος παραμένει ο Μεχία, κυρίως λόγω της κόπωσης από το πολύωρο ταξίδι επιστροφής από την Ονδούρα, όπου αγωνίστηκε με την Εθνική της χώρας του.

Τον πρώτο λόγο έχει ο ΠΑΟΚ υποδεχόμενος τη Λαμία, η οποία ωστόσο έχει δείξει ικανή για «ζημιές», με τη νίκη επί του Πανιωνίου να έχει ανεβάσει ψυχολογικά τους Φθιώτες. Στη «σκιά» της συνεχιζόμενης διοικητικής και οικονομικής αστάθειας, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την ΑΕΛ, θέλοντας τη νίκη που θα μετριάσει το βαρύ κλίμα. Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής και η κόντρα Ατρόμητου - Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ