Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ξεκινά αύριο η έκθεση εικαστικών τεχνών «Ανθρωποι - χρώμα + σίδερο 10»

Από την περσινή έκθεση
Από την περσινή έκθεση
«Οι αγώνες είναι τέχνη του λαού και η Τέχνη όπλο του». Με αυτό το σύνθημα, η Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών Πέρα(σ)μα, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, ο Φοιτητικός Σύλλογος Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, η ΕΛΜΕ Πειραιά και η Λαϊκή Επιτροπή Δραπετσώνας - Κερατσινίου σηκώνουν αύριο, Παρασκευή 13 Οκτώβρη, στις 19.30, την αυλαία της έκθεσης εικαστικών τεχνών «Ανθρωποι - χρώμα + σίδερο 10», που θα φιλοξενηθεί στο εγκαταλειμμένο εργοστάσιο υφασμάτων «Καχραμάνογλου» (Κωνσταντινουπόλεως 51, Κερατσίνι).

Η έκθεση εικαστικών τεχνών και φωτογραφίας έχει πλέον καθιερωθεί ως ένα σημαντικό πολιτιστικό, και όχι μόνο, γεγονός, που συγκεντρώνει κάθε χρόνο τα έργα εκατοντάδων καλλιτεχνών. Φέτος συμμετέχουν 240 καλλιτέχνες (γλύπτες, ζωγράφοι, φωτογράφοι, χαράκτες) και θα εκθέσουν τα έργα τους με κεντρικό θέμα τον πόλεμο και τη μετανάστευση. Οπως σημειώνουν άλλωστε οι καλλιτέχνες, «αντιπαλεύουμε την "αποδοχή" της φρίκης του πολέμου και διακηρύσσουμε την αλληλεγγύη στους λαούς που χύνουν το αίμα τους για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Παίρνουμε θέση και καταδικάζουμε τους άδικους πολέμους, βροντοφωνάζουμε για τους αδικοχαμένους μετανάστες του Αιγαίου, τα χιλιάδες θύματα του πολέμου, καταδικάζουμε τον εθνικισμό - φασισμό. Πολεμάμε με τα δικά μας όπλα! Την Τέχνη...».

Στο πρόγραμμα της έκθεσης, διοργανώνονται παράλληλες εκδηλώσεις με συναυλίες, θέατρο, ειδικά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά, ξεναγήσεις. Επίσης, στο χώρο προγραμματίζονται συζητήσεις για τον πόλεμο και τη στάση του εργατικού κινήματος, τα δικαιώματα των εργαζομένων, την Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σάββατο 14/10, στις 19.00, συζήτηση με θέμα «Η στάση του εργατικού κινήματος στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο», και στις 21.00, μουσική βραδιά με αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι.

Κυριακή 15/10, στις 20.00, θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα της Λαϊκής Επιτροπής Κορυδαλλού, και στις 21.00, συναυλία με τους Razones P.L. «Λόγοι για να παλέψεις» και με τους Τhe Worksongs Project με «Τραγούδια της δουλειάς απ' όλο τον κόσμο».

Πέμπτη 19/10, στις 20.30, προβολή της γαλλολιβανέζικης ταινίας «Κάτω από τις βόμβες».

Παρασκευή 20/10, στις 21.00, η Θεατρική Ομάδα, η Χορωδία και η Ορχήστρα του ΠΑΜΕ παρουσιάζουν τον «Θεσσαλικό Κύκλο», σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου και ποίηση Κώστα Βίρβου.

Σάββατο 21/10, στις 19.00, συζήτηση με θέμα «Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, τη συλλογική πάλη και δράση, την οργάνωση των εργαζομένων», και στις 21.00, συναυλία με τους KollektivA και Altera Vita.

Κυριακή 22/10, στις 19.00, συζήτηση με θέμα «Η παρέμβαση του κεφαλαίου στην Τέχνη - οι συνέπειες», και στις 21.00, λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Τις Κυριακές 15 και 22 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι για παιδιά από τις 11.00 έως τις 13.00.

  • Ωρες λειτουργίας (καθημερινά): 12.00 - 21.00
  • Λεωφορεία για την έκθεση: Β18 Από Μένανδρου - Ομόνοια, 820 & 848 από μετρό «Αιγάλεω», 843 από Πειραιά (Σταθμός ΗΣΑΠ)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ