Σάββατο 16 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τρεις γενιές ελληνικής Ζωγραφικής - Χαρακτικής

Παρατείνεται έως τις 10 Φλεβάρη η έκθεση

Εργο του Γιάννη Αδαμάκη
Εργο του Γιάννη Αδαμάκη
Εργα από τις συλλογές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας, Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου, Ιερά Πόλις Μεσολογγίου, με θεματολογία πολλαπλών δυνατοτήτων αξιοποίησης, με τοπιογραφίες ρεαλιστικών τάσεων ή με έντονη αφαιρετικότητα και ονειρική ή ενίοτε μεταφυσική διάθεση - όπως αναφέρει στο προλογικό της σημείωμα για την έκθεση η ιστορικός Τέχνης Λουίζα Καραπιδάκη - φιλοξενούνται στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων στο Μεταξουργείο, Κτίριο Α, Λεωνίδου και Μυλλέρου (στάση Μετρό «Μεταξουργείο»).

Η σημαντική αυτή έκθεση που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και στην οποία εκτίθενται έργα αντιπροσωπευτικά, 99 καταξιωμένων εκπροσώπων της Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, εγκαινιάστηκε στις 9 του περασμένου Νοέμβρη και η λειτουργία της παρατείνεται έως και τις 10 Φλεβάρη, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του αθηναϊκού κοινού.

Τα έργα, όπως είπαμε, προέρχονται από την Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Χ. και Σ. Μοσχανδρέου, Ι. Π. Μεσολογγίου, που επί 20 έτη επιδεικνύει πλούσια δραστηριότητα με εκθέσεις των συλλογών της σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, με εκδόσεις Τέχνης, με αυθεντικά χαρακτικά μεγάλων εικαστικών και με εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το σύνολο των έργων παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μεγάλος αριθμός καλλιτεχνών εστιάζει σε θέματα της αστικής ζωής, σε σκηνές της καθημερινότητας, σε οικιστικές αποτυπώσεις. Μία επίσης σημαντική ενότητα αφορά έργα ανθρωποκεντρικά, που πραγματεύονται περαιτέρω σημαίνουσες έννοιες, από τον έρωτα έως τη μοναξιά, από την ομορφιά έως την επιθυμία, από την απώλεια έως την απόρριψη...

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης «Τρεις γενιές ελληνικής Ζωγραφικής - Χαρακτικής» έχουν ως εξής: Τρίτη 10.00 - 21.00, Τετάρτη έως Σάββατο 10.00 - 19.00, Κυριακή 10.00 - 15.00 και τη Δευτέρα κλειστά. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ