Σάββατο 7 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ
Στη Λευκωσία, με το βλέμμα στη Βοσνία

Χωρίς πλέον τα πράγματα να εξαρτώνται από την ίδια, η Εθνική ομάδα αρχίζει απόψε στη Λευκωσία, κόντρα στην Κύπρο, την τελευταία και καθοριστική προσπάθεια προκειμένου να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στο Μουντιάλ του 2018. Στόχος της Εθνικής, ενόψει των δυο τελευταίων αγώνων στον 8ο όμιλο των προκριματικών, είναι η κατάληψη της 2η θέσης που οδηγεί στα μπαράζ (την πρωτιά έχει εξασφαλίσει το Βέλγιο). Κάτι που βέβαια δεν θεωρείται εύκολο, ιδιαίτερα μετά την αποτυχία στους δύο προηγούμενες αγώνες (ισοπαλία με Εσθονία, ήττα από Βέλγιο), που την έκαναν να χάσει σημαντικό έδαφος στο κυνήγι του στόχου. Πλέον η ελληνική ομάδα θα πρέπει να ευελπιστεί στο δικό της απόλυτο νικών στα δύο παιχνίδια που απομένουν και σε βαθμολογικό στροβοπάτημα των Βόσνιων (που έχουν το πάνω χέρι αυτή τη στιγμή), είτε κόντρα στο Βέλγιο είτε κόντρα στην Εσθονία. Με βάση τη γενική εικόνα, οι ελληνικές ελπίδες για κάτι τέτοιο συγκεντρώνονται στο αποψινό παιχνίδι της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης στη Ζένιτσα, κόντρα στους πρωτοπόρους και αδιάφορους βαθμολογικά Βέλγους. Μαθηματικές ελπίδες για τα μπαράζ έχει και η Κύπρος, που χρειάζεται 2/2 νίκες και συνδυασμό αποτελεσμάτων στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Στα αγωνιστικά, νοκ άουτ για την ελληνική ομάδα έχει τεθεί ο Τάσος Δώνης, ενώ ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Μίκαελ Σκίμπε αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.

  • Το πρόγραμμα: Βοσνία - Βέλγιο (19.00 - Cosmote Sports 2), Γιβραλτάρ - Εσθονία (19.00 - Cosmote Sports 7), Κύπρος - EΛΛΑΔΑ (21.45 - ΣΚΑΪ / Cosmote Sports 1).
  • Η βαθμολογία: Βέλγιο 22, Βοσνία 14, Ελλάδα 13, Κύπρος 10, Εσθονία 8, Γιβραλτάρ 0.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ