Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Δοκιμασίες στην επαρχία

Κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη δοκιμάζεται το αήττητο της πρωτοπόρου ΑΕΚ

Eurokinissi

Κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη δοκιμάζεται το αήττητο της πρωτοπόρου ΑΕΚ
Οι δοκιμασίες της πρωτοπόρου ΑΕΚ και των δύο «συγκατοίκων» στη δεύτερη θέση, ΠΑΟΚ και Πανιωνίου, σε δύσκολες έδρες της επαρχίας, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Super League. Στα αξιοσημείωτα του προγράμματος και οι αναμετρήσεις σε «Γ. Καραϊσκάκης» και «Απ. Νικολαΐδης», κυρίως για λόγους που αφορούν ειδικά τους δύο «αιώνιους», Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Στην Τρίπολη δοκιμάζεται το αήττητο της πρώτης στη βαθμολογία ΑΕΚ, η οποία κοντράρεται με τον Αστέρα, στον απόηχο της νίκης της στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την προηγούμενη αγωνιστική και του ευρωπαϊκού της τεστ με την Αούστρια (2-2 στο ΟΑΚΑ) για το Europa League. Επιδίωξη της «Ενωσης» η νίκη που θα διευρύνει το αήττητο σερί του Σεπτέμβρη σε όλες τις υποχρεώσεις και θα κρατήσει την ομάδα στην κορυφή. Εξαιτίας των σημαντικών απουσιών (Τσόσιτς τιμωρημένος, Σιμόες, Τσιγκρίνσκι, Λόπεζ τραυματίες), αλλά και της κούρασης, δεδομένες θεωρούνται από πλευράς Χιμένεθ οι αλλαγές στο βασικό σχήμα. Από την άλλη, ο Αστέρας προέρχεται από θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας με την Ξάνθη (0-0) και στοχεύει στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, προκειμένου να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις.

Δύσκολο τεστ περιμένει και τον ΠΑΟΚ στη Λάρισα κόντρα στην ΑΕΛ, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να στοχεύει στους τρεις βαθμούς, προκειμένου να είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί ενδεχόμενο στραβοπάτημα της ΑΕΚ, αλλά και να δείξει σταθερότητα στις επιτυχίες μετά τη νίκη επί του ΠΑΣ την προηγούμενη αγωνιστική. Ξανά σε φάση αλλαγών βρίσκεται η ΑΕΛ, με τον Τζάκι Ματάισεν να αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας μετά από μόλις 11 μέρες. Αν και ακόμα δεν έχει βρεθεί αντικαταστάτης, οι Θεσσαλοί ψάχνουν μια σημαντική νίκη προκειμένου να ανέβουν βαθμολογικά και ψυχολογικά.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός με τον νέο του τεχνικό, Τάκη Λεμονή, να ντεμπουτάρει και στο πρωτάθλημα μετά το Τσάμπιονς Λιγκ, υποδέχεται τον Ατρόμητο, ψάχνοντας την επιστροφή στις νίκες μετά τις συνεχιζόμενες αποτυχίες (ισοπαλίες με Αστέρα, Ξάνθη, ήττες από ΑΕΚ, Γιουβέντους), προκειμένου να κάνει πράξη την «επομένη μέρα» στην ομάδα.

Μέσα σε βαρύ κλίμα, λόγω των διοικητικών εξελίξεων, των οικονομικών προβλημάτων αλλά και των άσχημων αποτελεσμάτων, ο Παναθηναϊκός καλείται να περάσει με επιτυχία το επικίνδυνο εμπόδιο του ΠΑΣ Γιάννινα, τον οποίο φιλοξενεί στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Στη Λαμία, κόντρα στην τοπική ομάδα που κάνει «ποδαρικό» για φέτος στην έδρα της, αγωνίζεται ο Πανιώνιος, ο οποίος με στόχο να παραμείνει ψηλά στη βαθμολογία δεν έχει περιθώρια απωλειών.

Καμπάνα σε ΑΕΚ

Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, και θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ χωρίς τους φιλάθλους της. Η ποινή αφορά το άναμμα καπνογόνων κατά την είσοδο των ομάδων, κάτι που με βάση το νέο αθλητικό νόμο επιφέρει τιμωρία. Η «Ενωση» έχει δικαίωμα έφεσης.

Δύο αγωνιστικές σε Ενχελς, Τσόσιτς

Με δύο αγωνιστικές τιμωρήθηκαν οι Ούρος Τσόσιτς και Μπιορν Ενχελς, για τις αποβολές τους στις καθυστερήσεις του ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Υπάρχει δικαίωμα έφεσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ