Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ
Υψηλές φιλοδοξίες από την ελληνική αποστολή

Με τον κορυφαίο αθλητή του κόσμου αυτή τη στιγμή στο αγώνισμα των κρίκων, Λευτέρη Πετρούνια, να αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό», αλλά και υψηλές φιλοδοξίες διάκρισης από τους υπόλοιπους αθλητές, η ελληνική αποστολή ρίχνεται από την ερχόμενη Δευτέρα 2 Οκτώβρη στη «μάχη» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής. Στη διοργάνωση, που θα διεξαχθεί στον Καναδά, η Ελλάδα θα λάβει μέρος με 9μελή αποστολή και δίπλα στον Πετρούνια, που θα κληθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο, του που είχε κατακτήσει το 2015 στη Γλασκώβη, θα βρεθεί ένα κράμα έμπειρων και νέων αθλητών που υποσχέθηκαν προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό.

Με την Εθνική ανδρών θα αγωνιστούν οι Λευτέρης Πετρούνιας (κρίκοι), Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (κρίκοι), Νίκος Ηλιόπουλος (μονόζυγο), Χριστόφορος Κωνσταντινίδης (έδαφος), Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος) και Γιώργος Χατζηευσταθίου (πλάγιος ίππος), ενώ την Εθνική γυναικών θα εκπροσωπήσουν οι Αργυρώ Αφράτη (σύνθετο ατομικό: έδαφος, άλμα, ασύμμετροι ζυγοί, δοκός), Ιωάννα Ξουλόγη (έδαφος, δοκός) και Βάλια Πλυτά (ασύμμετροι ζυγοί). Στα αξιοσημείωτα, η απουσία δυο κορυφαίων της ελληνικής γυμναστικής, του Βλάση Μάρρα και της Βάσως Μιλλιούση. Ο πρώτος μάλιστα απουσιάζει από αποστολή για Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έπειτα από 13 διαδοχικές παρουσίες.

Μιλώντας κατά την αναχώρηση της ομάδας, ο Λευτέρης Πετρούνιας δήλωσε πανέτοιμος και ανυπόμονος να αγωνιστεί, στοχεύοντας μία ακόμα διάκριση. Στο ίδιο αγώνισμα, ελπίδες για κάτι καλό συγκεντρώνει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, με βάση και την πρόσφατη εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Στις γυναίκες, η Αργυρώ Αφράτη είναι η μοναδική Ελληνίδα που θα αγωνιστεί και στα τέσσερα όργανα του σύνθετου ατομικού. Η Ιωάννα Ξουλόγη θα επικεντρωθεί στη δοκό ισορροπίας και η Βάλια Πλυτά στους ασύμμετρους ζυγούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ