Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΕΕ
Δύσκολα τα παζάρια

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

«Δεν υπάρχει μέχρι τώρα επαρκής πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις Βρετανίας και των άλλων χωρών της ΕΕ, ώστε να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα οι συνομιλίες για τις διμερείς μελλοντικές σχέσεις μετά την αποχώρηση της Βρετανίας, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ από το Λονδίνο, όπου είχε συνάντηση με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Ο Τουσκ παρατήρησε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η Βρετανία ακολουθεί τώρα «μια πιο ρεαλιστική θέση», μην αποκλείοντας ωστόσο να καταβληθούν έως την ύστατη στιγμή προσπάθειες προκειμένου να επιτευχθεί η επιθυμητή «πρόοδος» στις συνομιλίες Λονδίνου - Βρυξελλών για τις μελλοντικές διμερείς σχέσεις.

Εκπρόσωπος της Μέι δήλωσε πως η Βρετανίδα πρωθυπουργός επανέλαβε την επιθυμία της για «μία γενναία, μοναδική, νέα οικονομική εταιρική σχέση» μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ.

Αυτά, ενώ Βρετανοί και Ευρωπαίοι διαπραγματευτές συνεχίζουν στις Βρυξέλλες τον τέταρτο κατά σειρά κύκλο διαπραγματεύσεων με επίκεντρο το Brexit. Ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της Κομισιόν Μισέλ Μπαρνιέ απέρριψε το ενδεχόμενο η Βρετανία να διαφοροποιηθεί από τους κανονισμούς της ΕΕ κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε μεταβατικής περιόδου μετά το Brexit, σε 18 μήνες από σήμερα. Από την άλλη, ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις τον κάλεσε να σταματήσει να εγείρει προσκόμματα στις συζητήσεις για τις διμερείς μελλοντικές εμπορικές σχέσεις, ιδιαίτερα εφόσον επιθυμεί το Λονδίνο να διευθετήσει τους λογαριασμούς του.

  • Επιβολή ελέγχων ώστε να κατέβουν τα υψηλά (τα τελευταία χρόνια) ενοίκια και προσιτή στέγη για τα λαϊκά νοικοκυριά υποσχέθηκε μεταξύ άλλων χτες, στο Συνέδριο του Εργατικού Κόμματος στο Μπράιτον της Αγγλίας, ο αρχηγός του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ