Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Σχέδια νέων επενδύσεων ενόψει της επίσκεψης του βασιλιά Σαλμάν

ΜΟΣΧΑ - ΡΙΑΝΤ.--

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Σαουδικής Αραβίας, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και την ενίσχυση μιας νέας κοινής πλατφόρμας επενδύσεων στους τομείς της Ενέργειας και της μεταποίησης, ενόψει της επίσκεψης του Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν στη Ρωσία την ερχόμενη βδομάδα, από τις 4 έως τις 7 Οκτώβρη.

Η επικείμενη επίσκεψη του Σαουδάραβα βασιλιά στη Ρωσία, που θα είναι η πρώτη εδώ και περίπου 100 χρόνια, φαίνεται πως δημιουργεί «ευκαιρίες» σε μονοπώλια των δύο χωρών για περισσότερες «αμοιβαία επωφελείς» μπίζνες. Ο γενικός διευθυντής του Ρωσικού Ταμείου Αμεσων Επενδύσεων (RDIF), Κίριλ Ντμιτρίγεφ, δήλωσε χτες ότι το μεγαλύτερο κοινό επίτευγμα αμφοτέρων χωρών, «που και οι δυο μαζί δίνουν το 1/4 της παγκόσμιας πετρελαϊκής παραγωγής, ήταν η συμφωνία χωρών, εντός και εκτός ΟΠΕΚ, που επέτρεψε τη σταθεροποίηση των τιμών πετρελαίου στις διεθνείς αγορές». Ο Ντμιτρίγεφ τόνισε ακόμη πως έχουν ήδη επιτευχθεί «σημαντικά αποτελέσματα» από τη διμερή συνεργασία στον τομέα των επενδύσεων, στο πλαίσιο κοινής πλατφόρμας που δημιουργήθηκε από κεφάλαια ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το RDIF και το σαουδαραβικό Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων (PIF).

  • Στο πλαίσιο προσπαθειών «εκσυγχρονισμού», ο Σαλμάν υπέγραψε διάταγμα με το οποίο επιτρέπεται για πρώτη φορά στις γυναίκες να οδηγούν αυτοκίνητα. Ωστόσο, οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία εξακολουθούν να στερούνται τη δυνατότητα να ταξιδεύουν μόνες τους, να μπορούν να πάνε στο γιατρό ή στο νοσοκομείο «ασυνόδευτες», να έχουν την επιμέλεια των παιδιών τους ή να ανοίξουν έστω έναν τραπεζικό λογαριασμό...

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ