Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ολοκληρώνεται σήμερα το συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ολοκληρώνεται σήμερα στην Αθήνα το τριήμερο 27ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων. Χτες, μιλώντας στους συνέδρους, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ, Θανάσης Παφίλης, τόνισε στο χαιρετισμό του, ανάμεσα στα άλλα:

«Εκ μέρους του ΚΚΕ, ευχαριστούμε για την πρόσκληση να παραβρεθούμε στο συνέδριο της Ομοσπονδίας σας.

Το συνέδριό σας γίνεται σε μια χρονική περίοδο όπου κλιμακώνονται παραπέρα οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ισχυρά καπιταλιστικά κράτη (ΗΠΑ, Ρωσία, Ιαπωνία, Κίνα) και ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (ΝΑΤΟ, ΕΕ) (...) Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των άλλων αστικών κομμάτων, έχει τεράστιες ευθύνες, καθώς συμμετέχει και συμφωνεί με τις αποφάσεις και τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, στο όνομα μιας δήθεν γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας.

(...) Η κυβέρνηση επιχειρεί να παραπλανήσει το λαό με το όραμα της ανάπτυξης που έρχεται. Η καπιταλιστική ανάπτυξη, παρά τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν απευθύνεται στο λαό, δεν μπορεί να είναι δίκαιη. Γιατί δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο - ταξικό σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει. Τα παραδείγματα αμέτρητα και πιο πρόσφατο, το ναυάγιο στη Σαλαμίνα.

(...) Η ανάπτυξή τους δεν πρόκειται να λύσει κανένα από τα προβλήματα σχετικά με τα χρωστούμενα ρεπό, την απλήρωτη εργασία, τη δραστική περικοπή νυχτερινών, αργιών, υπερωριών, μέσα από το πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, την κατάργηση των συντάξεων για τις χήρες, το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Το ΚΚΕ είναι υπέρ ενός μισθολογίου που θα καλύπτει πλήρως τις σύγχρονες ανάγκες διαβίωσης των οικογενειών σας. Η ανάπτυξή τους δεν έχει καμιά σχέση με τις λαϊκές ανάγκες. Οι λεγόμενες πολιτικές της ανάπτυξης είναι προσανατολισμένες διαχρονικά στην αύξηση των επιχειρηματικών κερδών και στο τσάκισμα των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

(...) Οι λαϊκές γειτονιές μαστίζονται κυρίως από την εγκληματικότητα, την πορνεία και τα ναρκωτικά. Και τα ζητήματα αυτά δεν αντιμετωπίζονται κατά βάση με την αστυνομική καταστολή, αλλά με την άσκηση από τις κυβερνήσεις κοινωνικών πολιτικών, που να αμβλύνουν τη φτώχεια, την ανεργία και θα δημιουργούν συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης για το λαό.

Οι ναζιστές - εγκληματίες της Χρυσής Αυγής εμφανίζονται υποκριτικά ως υπερασπιστές των συμφερόντων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ στην πραγματικότητα, με το δηλητήριο του ρατσισμού και του αντικομμουνισμού, επιδιώκουν να σας στρέψουν ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό, με ένταση της καταστολής. Οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες, οι λιμενικοί και οι στρατιωτικοί, μαζικά, πρέπει να απομονώσετε τη ναζιστική - εγκληματική Χρυσή Αυγή.

Το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρη τοποθέτηση και δεν ταυτίζει τη μεγάλη πλειοψηφία των αστυνομικών με τον κατασταλτικό προσανατολισμό που έχει η Υπηρεσία σας. Οι περισσότεροι προέρχεστε από λαϊκές οικογένειες. Θέση μας είναι ότι η αποστολή της ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο η αντιμετώπιση του εγκλήματος. Καταδικάζουμε κάθε φωνή που υποστηρίζει ότι πρέπει να στρέφεστε κατά του λαού που αγωνίζεται για το δίκιο του. Κανένας αστυνομικός δεν πρέπει να σηκώνει το γκλομπ ή να ρίχνει δακρυγόνο ενάντια στον εργαζόμενο, στον συνταξιούχο, τον άνεργο, τον νεολαίο, που παλεύει για το ψωμί του, τη στέγη, την Υγεία, την Ασφάλιση, την ειρήνη.

Να μην χρησιμοποιηθούν οι αστυνομικοί για το πέταγμα των λαϊκών οικογενειών στο δρόμο, με αφορμή τους πλειστηριασμούς».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ