Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέες φωτιές στην Κέρκυρα

Δυο νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν χτες στην Κέρκυρα σε χορτολιβαδικές εκτάσεις. Η μια φωτιά στην περιοχή Κέντρωμα, οπού επιχειρούσαν χτες το απόγευμα 10 πυροσβέστες, 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 5 οχήματα και 2 πεζετέλ. Η δεύτερη φωτιά ήταν στην περιοχή Δαφνίλας, όπου επιτόπου βρέθηκαν 16 πυροσβέστες, 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 10 οχήματα, δυο μηχάνημα του δήμου και 4 πεζετέλ.

Στο μεταξύ, διάσπαρτες εστίες φωτιάς εντός καμένης περιοχής υπάρχουν ακόμη στο Ρυτό Κορινθίας, εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε προχτές Δευτέρα σε δασική - πευκόφυτη περιοχή. Να σημειώσουμε ότι δεν απειλούνται κατοικίες, ωστόσο ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος πραγματοποιούν ρίψεις νερού, ενώ επιτόπου βρίσκονται 75 πυροσβέστες με 33 οχήματα και 60 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Στο νοσοκομείο Πύργου νοσηλεύεται από χτες 36χρονος πυροσβέστης που τραυματίστηκε κατά τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στα Ροδινά Ζαχάρως. Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου, «ο τραυματίας διατηρεί τις αισθήσεις του και έχει επικοινωνία με το περιβάλλον. Θα υποβληθεί σε αξονική τομογραφία προκειμένου να διαπιστωθεί επακριβώς η κατάστασή του». Ο πυροσβέστης, σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε στο κεφάλι από πέτρα που αποκολλήθηκε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματίας, πυροσβέστης τριετούς θητείας, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ