Σάββατο 12 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να καταγραφούν όλες οι ζημιές και να αποζημιωθούν οι πυρόπληκτοι

Ανακοίνωση με αφορμή τις πολλές πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει φέτος στο νησί

Μια από τις συνηθισμένες εικόνες πλέον στη Ζάκυνθο. Από την πυρκαγιά στις Βολίμες στα μέσα του Ιούλη
Μια από τις συνηθισμένες εικόνες πλέον στη Ζάκυνθο. Από την πυρκαγιά στις Βολίμες στα μέσα του Ιούλη
Να καταγραφούν άμεσα όλες οι ζημιές και να αποζημιωθούν στο 100% οι πληγέντες από το κράτος από τις μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν φέτος το καλοκαίρι στη νησί, ζητά με ανακοίνωσή της η ΤΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στο νησί μας και φέτος, σε Βολίμες, Ορθονιές, Μαριές, Σκοπό κ.α., αποτελείωσαν ό,τι διασώθηκε από τις πυρκαγιές των προηγούμενων χρόνων. Είναι ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος της ζωής και της υγείας του λαού, της αγροτικής παραγωγής και του περιβάλλοντος.

Οι νέες μεγάλες καταστροφές σε δασικές εκτάσεις, καλλιέργειες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες πυροσβεστών κι εθελοντών, που στην κυριολεξία έμπαιναν μέσα στη φωτιά, αναδεικνύουν με τραγικό τρόπο τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που διατηρούν τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό. Με περικοπές σε προσωπικό, υλικά μέσα και κονδύλια για πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αφήνουν παντελώς απροστάτευτα δάση, υποδομές, λαϊκές κατοικίες και περιουσίες, θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος, η αντιπυρική προστασία, στο πλαίσιο αυτού του συστήματος που λειτουργεί με βάση τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, δεν μπορεί να λυθεί ουσιαστικά κάτι που δείχνει και το τεράστιο ενδιαφέρον για την εκμετάλλευση της περιοχής του ναυαγίου και γενικά των ορεινών όγκων του νησιού. Το ΚΚΕ προτείνει μια άλλη πολιτική προς όφελος του λαού μας. Χρειάζεται κεντρικός σχεδιασμός, άλλη κατεύθυνση και προτεραιότητα στη χρήση γης και πολιτική που θα σχεδιάζεται σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού και τις σύγχρονες απαιτήσεις και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.

Η ΤΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ απαιτεί από τις αρμόδιες κρατικές και τοπικές αρχές να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στη Ζάκυνθο και πολύ περισσότερο για την αποτροπή εκδήλωσης νέων το επόμενο διάστημα, στο νησί. Κάθε κομμάτι καμένου δάσους να κηρυχθεί αναδασωτέο, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς αλλαγές στη χρήση γης. Να καταγραφούν άμεσα όλες οι ζημιές και να αποζημιωθούν στο 100% οι πληγέντες από το κράτος.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι και τα αναγκαία και ζωτικής σημασίας μέτρα για την αντιπυρική προστασία, γενικότερα την προστασία του περιβάλλοντος, θα παύσουν να είναι ευχολόγιο μόνο όταν τεθούν στο στόχαστρο της οργανωμένης λαϊκής πάλης, κόντρα στις πολιτικές κυβερνήσεων - ΕΕ, που δεν αφήνουν τίποτε όρθιο στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας της καπιταλιστικής οικονομίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χαιρετίζει πυροσβέστες και μέλη σωματείων που συμμετείχαν στις ομάδες πυρόσβεσης (2017-08-19 00:00:00.0)
Η καταστροφική πυρκαγιά ανέδειξε τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων (2017-08-08 00:00:00.0)
Ανακοίνωση για την πυρκαγιά στη Χίο (2016-07-27 00:00:00.0)
«Να τιμωρηθούν στην κάλπη οι υπεύθυνοι» (2007-07-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org