Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΗ
Σοβαρός τραυματισμός για τον Γιουλ

Σοκ στην Εθνική μπάσκετ της Ισπανίας, που λίγες βδομάδες πριν την έναρξη των υποχρεώσεων για το Ευρωμπάσκετ έχασε τον Σέρχιο Γιουλ με σοβαρό τραυματισμό στο φιλικό με το Βέλγιο. Ο άσσος της Ρεάλ Μαδρίτης «γύρισε» πολύ άσχημα το δεξί γόνατο σε ανύποπτη φάση και αποχώρησε υποβασταζόμενος από το γήπεδο. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ρήξη χιαστών, επιβεβαιώνοντας το χειρότερο από τα αρχικά σενάρια, με αποτέλεσμα ο παίκτης να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 6 - 9 μήνες.

Ο τραυματισμός του Γιουλ αποτελεί μέγιστο ψυχολογικό και όχι μόνο αγωνιστικό πλήγμα για την ισπανική ομάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Ισπανοί υπέστησαν τελικά βαριά ήττα από το Βέλγιο με 89-71, σαφώς επηρεασμένοι από την εικόνα του παίκτη της Ρεάλ να αποχωρεί τραυματίας από το παρκέ. Οσο για τον αντικαταστάτη του, με βάση τους παίκτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ισπανική 15άδα, ο πιθανότερος να πάρει τη θέση του είναι ο Γκιγιέμ Βίβες της Βαλένθια.

Ο τραυματισμός του Γιουλ προκάλεσε αίσθηση, με αρκετούς παίκτες από άλλες χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) να του στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ