Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Διπλή γυναικεία συμμετοχή σήμερα

Στο γυναικείο φύλο επικεντρώνεται το ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς στο σημερινό πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου που διεξάγεται στο Λονδίνο, όπου υπάρχει η συμμετοχή, στα προκριματικά, της Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100 μ. μετ' εμποδίων και της Χρυσούλας Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία.

Βασικός στόχος της Ελισάβετ Πεσιρίδου είναι μια κούρσα κάτω από τον καλύτερο φετινό της χρόνο, 13.03, που μπορεί να αποδειχθεί ικανός για την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Από τα προκριματικά που θα γίνουν το πρωί την πρόκριση για τα ημιτελικά το απόγευμα θα πάρουν οι τέσσερις πρώτες αθλήτριες από κάθε σειρά και οι τέσσερις με τους καλύτερους χρόνους στο σύνολο. Στην ίδια σειρά με τη Ελληνίδα σπρίντερ θα τρέξει η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, Κέντρα Χάρισον (έχει φέτος 12.28), ενώ ξεχωρίζουν ακόμα οι Τόμσον (Τζαμάικα - 12.69), Σάρλον (Μπαχάμες - 12.74), Ταλάι (Λευκορωσία - 12.90).

Στο α' προκριματικό γκρουπ της δισκοβολίας θα αγωνιστεί η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προέρχεται από την εξαιρετική βολή στα 61,53 μ. στο τελευταίο Γκραν Πρι της Καβάλας, επίδοση που θα προσπαθήσει να βελτιώσει προκειμένου να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό. Το απευθείας όριο έχει οριστεί από τους διοργανωτές στα 62,50 μέτρα.

Τα... μούσκεψαν

Στα προκριματικά των 100 μ. με εμπόδια ρίχνεται με αξιώσεις η Ελισάβετ Πεσιρίδου σήμερα το πρωί

Eurokinissi

Στα προκριματικά των 100 μ. με εμπόδια ρίχνεται με αξιώσεις η Ελισάβετ Πεσιρίδου σήμερα το πρωί
Με τη βροχή να προκαλεί αρκετά προβλήματα στους αθλητές οι ελληνικές παρουσίες της 6ης μέρας της διοργάνωσης κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα αφού κανείς απ' όσους συμμετείχαν δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματός του. Ο Μιχάλης Αναστασάκης δεν τα κατάφερε στα προκριματικά της σφυροβολίας αφού έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό έχοντας ως καλύτερη βολή τα 70,94 μ. και άλλες δύο χαμηλότερες (70,93 μ. και 69,95 μ.). Ετσι έμεινε στην 28η θέση την ώρα που τα 70.41 μ. που έδωσαν την τελευταία θέση για τη 12άδα του τελικού θεωρούνται σαφώς στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του. Μακριά από τις πραγματικές του δυνατότητες έμεινε και ο Λυκούργος Τσάκωνας στα ημιτελικά των 200 μ. χωρίς να καταφέρει να πάρει την πρόκριση στον τελικό. Κάνοντας μια μέτρια έως κακή κούρσα ο Ελληνας σπρίντερ έμεινε έκτος στην τρίτη προκριματική σειρά με 20.73, μια επίδοση που δεν θεωρείται καλή για αυτόν. Ετσι κατέλαβε την 21η θέση στο σύνολο.

Η Λίλη Αλεξούλη αγωνίστηκε στον προκριματικό του μήκους και χωρίς να βρεθεί σε καλή μέρα έμεινε χαμηλά έχοντας ως καλύτερο άλμα στα 5,94 μ. (-0,2) και δύο άκυρα που την κατέταξαν στην 26η θέση στο σύνολο των δύο γκρουπ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ