Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επισκέψιμος και ο όροφος του Μουσείου στην Κω

Επισκέψιμος για το κοινό είναι από το περασμένο Σάββατο 5 Αυγούστου και ο όροφος του Αρχαιολογικού Μουσείου στην Κω. Παράλληλα, συνεχίζεται η συντήρηση ορισμένων από τα εκθέματα που χρειάστηκε να απομακρυνθούν, προκειμένου να επανατοποθετηθούν άμεσα στις θέσεις τους.

Υπενθυμίζουμε ότι το Μουσείο, το οποίο είχε κλείσει προσωρινά για έλεγχο του κτιρίου και των εκθεμάτων, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,7 Ρίχτερ που έπληξε το νησί τα ξημερώματα της 21ης Ιούλη, επαναλειτούργησε μια βδομάδα μετά, το Σάββατο 29 Ιούλη, ανοίγοντας τις αίθουσες του ισογείου.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, μέσω των Υπηρεσιών του, παρακολουθεί την εφαρμογή των σωστικών μέτρων για τη διατήρηση της ασφαλούς λειτουργίας των μνημείων, αλλά και προετοιμάζεται για τη λήψη και άλλων απαραίτητων μέτρων, ώστε σύντομα να επανέλθουν στην προηγούμενη κατάστασή τους.

Ειδικότερα, μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί περισχοινίσεις και προστατευτικά πλέγματα στον Δυτικό Αρχαιολογικό Χώρο (περιοχή Ξυστού, περιοχή βόρεια Βεσπασιανών, περιοχή Οικίας της Ευρώπης). Λήφθηκαν πρώτα μέτρα αντιστήριξης και υποστύλωσης στην πύλη του Φόρου, το Κάστρο Νεραντζιάς και τον Δυτικό Αρχαιολογικό Χώρο. Ξεκίνησε επίσης η εφαρμογή μέτρων υποστήριξης και αντιστήριξης στις μεσαιωνικές οχυρώσεις της οδού Ιπποκράτους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ