Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το τελευταίο «αντίο» στην Αρλέτα

Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό κόσμο και στους θαυμαστές της Αρλέτας η είδηση, το απόγευμα της Τρίτης, ότι άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 72 ετών. Η αγαπημένη τραγουδοποιός νοσηλευόταν εδώ και αρκετό διάστημα στην εντατική του νοσοκομείου «Αγία Ολγα», καθώς είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο παράλληλα με έμφραγμα.

Χτες, το τελευταίο «αντίο» στην Αρλέτα, που σημάδεψε με τα τραγούδια της τη νεότερη μουσική ιστορία της χώρας, είπαν συγγενείς και φίλοι, οι οποίοι παραβρέθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε σε ατμόσφαιρα βαθιάς οδύνης, που εκδηλώθηκε είτε μέσα από τα λόγια αγαπημένων της προσώπων, είτε με χειροκροτήματα και, φυσικά, μουσική.

Το φέρετρο έφερε πάνω την αγαπημένη της κιθάρα, στολισμένη με λουλούδια, η οποία, μαζί με τη σορό της, μετά το τέλος της ακολουθίας μεταφέρθηκαν με ειδικό αυτοκίνητο. Το τραγούδι «Τα ήσυχα βράδια», που σιγοτραγουδήθηκε από τους παραβρισκόμενους, και τα χειροκροτήματα, συμπλήρωσαν την εικόνα της βαθιάς συγκίνησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ