Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών
Επέτειοι
  • Τα Παραρτήματα Δάφνης και Ν. Σμύρνης της ΠΕΑΕΑ αύριο Κυριακή 16-9-01 στις 6.30 μμ στην Πλατεία Φάρου, τελούν πολιτικό μνημόσυνο για να τιμήσουν τους 114 πατριώτες που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Καλούνται, όλοι οι μαζικοί φορείς, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και ο λαός των συνοικιών αυτών, να τιμήσουν με την παρουσία τους, τους εκτελεσμένους.
  • Ο Δήμος Αλμυρού και το Τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ, αύριο Κυριακή 16-9-01, στις 11 πμ, θα αποτίσουν φόρο τιμής στους πατριώτες που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του μνημείου στο Νεκροταφείο Αλμυρού.
  • Το Παράρτημα Πανοράματος Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ, την Κυριακή 23-9-01, θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των φονευθέντων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Καλούνται οι κάτοικοι του Δήμου, οι αντιστασιακοί και οι φίλοι της Αντίστασης να πάρουν μέρος στην εκδήλωση που θα γίνει στο ηρώο στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (στάση Νεφέλης).
  • Τα Παραρτήματα Λάρισας και Κατερίνης της ΠΕΑΕΑ και το Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΕΠΠ διοργανώνουν την Κυριακή 23-9-01 εκδήλωση για να τιμήσουν τη δράση του Τάγματος Μηχανικού Ολύμπου του ΕΛΑΣ, των ηρωικών μπουρλοτιέρηδων. Η εκδήλωση θα γίνει στα ιστορικά στενά των Τεμπών, στην Αγία Παρασκευή, εκεί όπου έδρασε το Τάγμα Μηχανικού Ολύμπου ενάντια στον γερμανικό στρατό κατοχής.
  • Η ΝΕ Τρικάλων και τα Παραρτήματα Τρικάλων, Φαρκαδόνας, Καλαμπάκας, Πύλης της ΠΕΑΕΑ, διοργανώνουν την Κυριακή 23-9-01 στις 11 π.μ., στο χώρο του μνημείου των πεσόντων, εκδήλωση τιμής για τους μαχητές του θρυλικού ΕΛΑΣ που έπεσαν στην ιστορική νικηφόρο μάχη της Πετρομαγούλας Ζάρκο Μαρί, κατά των χιτλεροφασιστών, πριν από 57 χρόνια.
Συνάντηση
  • «Τα παιδιά του Εμφυλίου», απόφοιτοι των Σχολών Γιάνγκι - Γιούλ και Τσιρτσίκ Τασκένδης, πραγματοποιούν τη δεύτερη κατά σειρά συγκέντρωση - συνεστίασή τους στη Θεσσαλονίκη. Προκαταρκτική συνάντηση στο Λευκό Πύργο Θεσ/νίκης το Σάββατο 22-9-01 στις 7 μμ. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 031/7742.82, 9068,29 και στο κινητό 0973/2254911.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ