Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Σεπτέμβρη 2001 - αριθ. φύλλου: 8074

27ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ολοκληρώνονται οι κεντρικές εκδηλώσεις σε 5 πόλεις

Ολοκληρώνονται σήμερα οι τριήμερες κεντρικές εκδηλώσεις σε 5 μεγάλες πόλεις της χώρας, με ομιλίες μελών του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ. Στη Θεσσαλονίκη ο Δ. Γόντικας, στη Λάρισα ο Σπ. Χαλβατζής, στο Ηράκλειο ο Ορ. Κολοζώφ, στην Πάτρα ο Δ. Αρβανιτάκης, στην Καλαμάτα ο Θ. Τζιαντζής


ΣΕΛ.  5

ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΗΡΥΞΗ ΠΟΛΕΜΟΥ από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

Τα γεγονότα που συντάραξαν τη βδομάδα αυτή ολόκληρη την ανθρωπότητα με το απίστευτο μακελειό στην καρδιά της ιμπεριαλιστικής υπερδύναμης, με την επίθεση στο αμερικανικό Πεντάγωνο στην Ουάσιγκτον και στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, αξιοποιούνται για να ανοίξει νέα σελίδα δολοφονικής επίθεσης κατά χωρών, λαών, λαϊκών κινημάτων.

Η απόφαση των ΗΠΑ, να εξαπολύσουν γενικευμένο πόλεμο, προκειμένου να υπερασπίσουν και να ενισχύσουν τη θέση τους ως παγκόσμιου χωροφύλακα, είναι επικίνδυνη και εγκληματική. Ταυτόχρονα η πρόθυμη συστράτευση της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην ενεργοποίηση του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ, στην εξαπόλυση πολεμικών επιθέσεων και ένταση των κατασταλτικών μηχανισμών, εντείνουν την ψυχροπολεμική ψύχωση.

Η ελληνική κυβέρνηση σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές δείχνει για μια ακόμη φορά την προθυμία της να σταθεί στο πλευρό των ΗΠΑ και των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, προσφέροντας πολιτική και στρατιωτική στήριξη στην επίθεση κατά των λαών. Ο ελληνικός λαός, όπως και οι λαοί όλου του κόσμου, πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, ετοιμότητα και κινητοποίηση.


ΣΕΛ.  6   -   12

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Θύματα της βαρβαρότητας των αφεντικών

Ηρθαν στην Ελλάδα ψάχνοντας καλύτερη τύχη. Οι περισσότεροι είναι παράνομοι και υποχρεωμένοι να δουλεύουν «μαύρη» εργασία. Η άρχουσα τάξη θέλει τη «μαύρη» εργασία για να εκμεταλλεύεται πιο στυγνά την εργατική τάξη. Το «εισιτήριο του παραδείσου» τσουχτερό. Δυο με τρεις χιλιάδες δολάρια παίρνουν, το «κεφάλι», οι λαθρομεταφορείς. Μεγάλες και οι «ταρίφες» που πληρώνουν για βίζες οι αλλοδαποί σε πρεσβείες και προξενεία της χώρας μας στο εξωτερικό. Η έρευνα του «Ρ», το πρώτο μέρος της οποίας δημοσιεύεται σήμερα, φιλοδοξεί να αναδείξει το έγκλημα, που συντελείται σε βάρος των μεταναστών και των πολιτικών προσφύγων


ΣΕΛ.  16  -  17

Προσφορά

Η Σ.Π. προσφέρει 500.000 δρχ. στο ΚΚΕ στη μνήμη του συντρόφου της Θ.Π. και του αδελφού της Γ.Π.




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ