Τετάρτη 26 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πέθανε η Ζωή Φυτούση

Σε ηλικία 84 ετών πέθανε την Κυριακή η ηθοποιός και τραγουδίστρια Ζωή Φυτούση. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα, στις 3 μ.μ. στην εκκλησία του Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω. Γεννημένη το 1933 στην Αθήνα, είχε καταγωγή από τη Χίο. Επαιξε σε όλα τα είδη θεάτρου - από τραγωδία μέχρι επιθεώρηση - δίπλα σε πολλούς σημαντικούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες, ενώ τραγούδησε όλους τους μεγάλους Ελληνες συνθέτες.

Η μεγάλη της επιτυχία ήταν το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «Φέρτε μου ένα μαντολίνο», που είχε ερμηνεύει για πρώτη φορά στην ιστορική παράσταση του έργου «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Πιραντέλο, το 1961, στο «Θέατρο Αθηνών» (θίασος Δημήτρη Μυράτ - Βούλας Ζουμπουλάκη). Μία από τις τελευταίες της εμφανίσεις ήταν το 2008 στο Ηρώδειο, στην παράσταση «Αυτά που κάψαν το σανίδι», του Σταμάτη Κραουνάκη.

Συμμετείχε σε περίπου 70 ταινίες της «χρυσής» εποχής του ελληνικού κινηματογράφου και είχε παρουσία στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Συνεργάστηκε με περιοδικά και εφημερίδες και είχε εκδώσει τα βιβλία: «Το μαγικό βιβλίο», «Παρ' εκτός», «Τάφος εδώ δεν είναι», «Μια σφαίρα», «Βοήθεια, θέλω να ζήσω», «Βιβλίο Σπουδαστών, ελληνική αγωγή», «Σύγχρονοι ποιητές, Ελληνες και Ιταλοί». Πριν από έναν χρόνο η Ζωή Φυτούση κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ομηρικές λέξεις» από τις εκδόσεις «Πνοές Λόγου και Τέχνης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ