Κυριακή 23 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Νεκρό 7χρονο προσφυγόπουλο

Στο λιμάνι του Σκαραμαγκά βρέθηκε πνιγμένο 7χρονο προσφυγόπουλο το βράδυ της Παρασκευής 21 Ιούλη. Τα ίχνη του μικρού πρόσφυγα χάθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής, οπότε και δηλώθηκε από τον πατέρα του η εξαφάνισή του, για την οποία επείγουσα ανακοίνωση δημοσίευσε ο δήμος Χαϊδαρίου, ενώ ενεργοποιήθηκε και ο μηχανισμός «Amber Alert». Μάλιστα, για να ξεκινήσουν συστηματικές έρευνες, με τη συγκρότηση ομάδων κ.λπ., μέσα και πέριξ του καταυλισμού, χρειάστηκε η παρέμβαση της δημοτικής αρχής Χαϊδαρίου. Τελικά ο 7χρονος Νουργιάν βρέθηκε πνιγμένος το απόγευμα της Παρασκευής και ενώ οι πρόσφυγες είχαν αρχίσει να διαμαρτύρονται έντονα για την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό.

Ο θάνατος του 7χρονου φέρνει με τον πιο τραγικό τρόπο στην επιφάνεια την άθλια κατάσταση που επικρατεί στους καταυλισμούς των προσφύγων, όπου παραμένουν εγκλωβισμένες χιλιάδες οικογένειες, ξεριζωμένες εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Μάλιστα, ο πατέρας του παιδιού ζει στη Γερμανία και είχε έρθει να επισκεφτεί την οικογένειά του, μετά από τρία χρόνια που παλεύουν για την επανένωσή τους. Ειδικά για τον Σκαραμαγκά, εξαρχής με την επιλογή του ως χώρου από την κυβέρνηση, η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου είχε επισημάνει τις επιφυλάξεις της για την καταλληλότητα του χώρου, τονίζοντας ότι είναι εκτεθειμένος σε πολλούς, διαφορετικούς κινδύνους σε διαφόρων ειδών ατυχήματα. Σημείωνε, επίσης, την ευθύνη της κυβέρνησης για γενναία χρηματοδότηση, ώστε να είναι αξιοπρεπής και ασφαλής η διαμονή των χιλιάδων ψυχών σε έναν δύσκολο χώρο, όπως η προβλήτα του λιμανιού.

Μετά την ανάσυρση του νεκρού προσφυγόπουλου, μεταφέρθηκε για ιατροδικαστική εξέταση, ενώ οι δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των προσφύγων μέσα στον καταυλισμό το βράδυ της Παρασκευής βρήκαν απέναντί τους ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org