Σελ. /20
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Ιούλη 2017 - αριθ. φύλλου: 12783

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ
Ο ισραηλινός στρατός δολοφονεί
  • ΚΚΕ: Να διατρανώσουμε την υποστήριξή μας στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης
  • Υποκριτικό ενδιαφέρον από ΗΠΑ και ΕΕ

ΣΕΛ.  13
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αποδεικνύεται ότι η πραγματικά φιλολαϊκή εναλλακτική βρίσκεται σε έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης
  • Προδιαγεγραμμένη η κατάληξη του ΣΥΡΙΖΑ

Παρεμβάσεις του Κόμματος με αφορμή την αντιπαράθεση που ξέσπασε γύρω από τις λεγόμενες αποκαλύψεις Βαρουφάκη


ΣΕΛ.  4

Αποφασίζουν δουλειά και ζωή - λάστιχο για τους εργαζόμενους

Το Δικαστήριο της ΕΕ ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει τη δυνατότητα της εργοδοσίας να υποχρεώνει τους εργαζόμενους μέχρι και σε 12 συνεχόμενες μέρες δουλειάς χωρίς ρεπό!

Ακόμη ένα χτύπημα στα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα επιχειρεί να καταφέρει η ΕΕ, μέσω του Δικαστηρίου της, αυτήν τη φορά με την κατάργηση του σταθερού χρόνου εβδομαδιαίας εργασίας μετά την απόφασή του υπέρ των ομαδικών απολύσεων.

Το νέο αντεργατικό χτύπημα, που προστίθεται στις λεγόμενες «βέλτιστες πρακτικές» της ΕΕ, ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα στον εργοδότη να μη δίνει ρεπό στον εργαζόμενο την 7η μέρα μετά από 6 συνεχόμενες μέρες δουλειάς. Ουσιαστικά γενικεύει την κατάσταση που επικρατεί ήδη σε ορισμένους κλάδους.

Ετσι, στην πράξη καταργείται κάθε έννοια σταθερού χρόνου εργασίας, ανοίγει αντικειμενικά ο δρόμος για μειώσεις μισθών μέσω της περίφημης διευθέτησης και της κατάργησης των υπερωριών, ενώ εντάσσεται στη γενικότερη κατεύθυνση για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.


ΣΕΛ.  5

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αποκαλύψεις...

Από όλη αυτήν τη συζήτηση που έχει ανοίξει τις τελευταίες μέρες με αφορμή τα όσα γράφει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης προκύπτουν ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα για το λαό. Και, βέβαια, αυτά δεν είναι ούτε η λογοτεχνική δεινότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών ούτε η γλαφυρότητα των περιγραφών από τις συναντήσεις και τους διαλόγους κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης, που είναι αλήθεια ότι αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας...

Ομως, παρά τις προσπάθειες και του συγγραφέα και των αστικών Μέσων Ενημέρωσης να αναδείξουν πτυχές της περιόδου του 2015, για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες, και παρά τις προσπάθειες των άλλων αστικών κομμάτων να αξιοποιήσουν πολιτικά το ...αριστούργημα Βαρουφάκη για να ισχυριστούν ότι είναι κλάσεις ανώτεροι στην υλοποίηση του αντιλαϊκού έργου, πρέπει να δούμε κάτι άλλο. Να σταθούμε στην ουσία όσων δημοσιοποιούνται από τη σκοπιά του τι ακριβώς «μαγείρευαν και μαγειρεύουν» διάφοροι κύκλοι που έχουν σταθερά στους σχεδιασμούς τους την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, που προϋποθέτει το χτύπημα των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων.

Είναι σίγουρο ότι αυτή η συζήτηση έχει στόχο να εμπεδώσει στο λαό ότι το μόνο που υπάρχει είναι το πλαίσιο που καθορίζουν οι ανάγκες και τα συμφέροντα του κεφαλαίου και συγκεκριμένα ο στόχος της ανάκαμψης, άρα η αναζήτηση οποιασδήποτε εναλλακτικής θα πρέπει να παίρνει υπόψη αυτό το πλαίσιο και να υπηρετεί αυτόν το στόχο. Η χρεοκοπία των ψευτοριζοσπαστικών διακηρύξεων του ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιείται σε αυτήν την κατεύθυνση. Αρα, ρεαλισμός σημαίνει οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες να υποταχθούν σε αυτήν τη λογική και να παραιτηθούν στην πράξη από κάθε ελπίδα και διεκδίκηση όσων έχασαν και χάνουν, πολύ περισσότερο των σύγχρονων αναγκών τους.

Αν υπάρχει κάτι, λοιπόν, που σίγουρα αποκαλύπτεται και πρέπει να μείνει ως συμπέρασμα δεν είναι ούτε οι «ανατριχιαστικές λεπτομέρειες» που περιγράφει ο Βαρουφάκης ούτε οι κορόνες περί Εξεταστικής Επιτροπής ούτε, βέβαια, το γεγονός ότι για άλλη μια φορά προσπαθούν να «δουλέψουν» στο μυαλό του λαού ότι υπάρχει plan A ή plan B αλλά μόνο μέσα στο πλαίσιο της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και βαρβαρότητας. Γιατί όλοι τους αυτό ισχυρίζονται στην ουσία.

Αυτό που αποδεικνύεται είναι το πώς οι κυρίαρχοι κύκλοι, του συστήματος και της ΕΕ, αξιοποίησαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ψευδεπίγραφο ριζοσπαστισμό του για να συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική, που δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και για να σπείρουν στο λαό την απογοήτευση. Επίσης, αποκαλύπτεται ότι τα ψευτοδιλήμματα που επιβλήθηκαν στο λαό με σκοπό να εγκλωβιστεί οποιαδήποτε ριζοσπαστική διάθεση και αναφορά, π.χ. Plan Α και Plan Β, μνημόνιο ή αντιμνημόνιο, ευρώ ή δραχμή κ.λπ., μπορεί να εκφράζουν οξυμένες αντιθέσεις ανάμεσα σε τμήματα του κεφαλαίου αλλά οδηγούν στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο, γι' αυτό άλλωστε οι υποστηρικτές τους εύκολα αλλάζουν στρατόπεδα προκειμένου να στηριχθεί το κύριο, δηλαδή η ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Και, βέβαια, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι η πραγματική φιλολαϊκή εναλλακτική δε βρίσκεται στα διάφορα σχέδια τμημάτων του κεφαλαίου που οδηγούν το λαό στη χρεοκοπία, για χάρη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, αλλά σε έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, προς όφελος των λαϊκών αναγκών.


Eurokinissi

ΣΕΙΣΜΟΣ 6,6 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΚΩ
Περιοδεία του ΚΚΕ στις σεισμόπληκτες περιοχές

Εκτός κινδύνου οι δύο τραυματίες που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με τον βουλευτή Αιγαίου του Κόμματος, Σταύρο Τάσσο, επισκέφτηκε χτες το απόγευμα σημεία της πόλης που επλήγησαν από τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό, ενώ σήμερα το πρωί θα έχει συναντήσεις με την τοπική διοίκηση και όσους εμπλέκονται με τον αντισεισμικό έλεγχο, την αποκατάσταση των καταστροφών και τις αποζημιώσεις.


ΣΕΛ.  16


ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
«Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση»

ΣΕΛ.  12
ΕΕΔΥΕ
Συγκέντρωση για τα 72 χρόνια από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

ΣΕΛ.  8
ΚΟΝΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΝΔ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση που υπηρετεί πολιτικούς και οικονομικούς σχεδιασμούς

ΣΕΛ.  6


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org