Σάββατο 22 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕ ΒΟΡΕΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και άμεση αποζημίωση για τα προβλήματα από το σεισμό

Αμεση ήταν η παρέμβαση της Οργάνωσης Βόρειας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ. Από τις πρώτες ώρες κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής βρέθηκε στα σημεία που επλήγησαν, ενώ σε ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων:

«H TE Bόρειας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού στην περιοχή της Κω.

Αυτό που τώρα προέχει και είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους και της Τοπικής Διοίκησης είναι:

-- Να διαφυλαχτεί η ανθρώπινη ζωή όσο το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη.

-- Αμεση αποζημίωση και φροντίδα για διαμονή σε ασφαλή καταλύματα όσων τα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

-- Αμεσος έλεγχος σε κτίρια δημόσιων υπηρεσιών και μεγάλων εργασιακών χώρων (νοσοκομείο - τράπεζες - ξενοδοχεία κ.λπ.) ώστε να διαπιστωθεί η ασφαλής λειτουργία τους. Αμεση αποκατάσταση πρέπει να γίνει και στο λιμάνι της Κω.

-- Σχεδιασμός αντισεισμικού ελέγχου και αντισεισμικής θωράκισης συνολικά για το νησί της Κω και της ευρύτερης περιοχής.

-- Στελέχωση όλων των υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για τον αντισεισμικό έλεγχο και θωράκιση.

-- Φροντίδα για την αποκατάσταση των τεράστιων καταστροφών που υπέστησαν πολλά αρχαιολογικά μνημεία, εκκλησίες, τζαμιά.

-- Μέτρα ανακούφισης για τους επαγγελματίες που οι οικογενειακές - μικρές επιχειρήσεις τους θα μείνουν κλειστές λόγω ζημιών για όσο διάστημα διαρκέσει η αποκατάστασή τους. Απαλλαγή τους από δημοτικά τέλη και ελαφρύνσεις (πάγωμα οφειλών σε Δημόσιο ή τράπεζες). Οι εργαζόμενοι που θα χάσουν τα μεροκάματά τους στις επιχειρήσεις αυτές να αποζημιωθούν άμεσα από τον ΟΑΕΔ και να απαλλαγούν από τις τρέχουσες οφειλές λογαριασμών (νερού, ΔΕΗ).

Αναδεικνύεται ξανά η ανάγκη να υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας του πληθυσμού σε περιπτώσεις ακραίων φαινομένων και καταστροφών, η έλλειψη του οποίου είναι εμφανής όχι μόνο στην Κω αλλά και σε όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί από παρόμοιες καταστροφές.

Θέλουμε να συγχαρούμε τους εργαζόμενους του δήμου της Κω, που με αυτοθυσία από τις πρώτες στιγμές της καταστροφής δίνουν τη μάχη για την αντιμετώπιση των κρίσιμων καταστάσεων.

Το ΚΚΕ θα κάνει συγκεκριμένη παρέμβαση και στη Βουλή, απαιτώντας την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε ο σεισμός».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ