Σάββατο 22 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Να εκφράσει η Περιφέρεια την έμπρακτη αλληλεγγύη της στους σεισμόπληκτους της Κω

Nα εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στους σεισμόπληκτους της Κω, με υλική βοήθεια, που αυτήν τη φορά θα κατευθυνθεί στους ίδιους τους πληγέντες, καλεί τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής η «Λαϊκή Συσπείρωση». Παράλληλα, με επιστολή της προς την περιφερειάρχη, Ρ. Δούρου, επαναφέρει την πρότασή της για τον άμεσο αντισεισμικό έλεγχο και τη θωράκιση των κτιρίων στην Περιφέρεια, ως την καλύτερη, ίσως και μοναδική, αποτελεσματική πρόληψη για τους σεισμούς.

Αναλυτικά, η επιστολή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχει ως εξής:

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι συνέπειες του σεισμού δεν περιορίστηκαν στις υλικές ζημιές αλλά είχαμε δύο (2) νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Εκφράζουμε τη λύπη μας για τον άδικο χαμό των δύο ανθρώπων και τη συμπαράστασή μας στους εκατοντάδες τραυματίες με την ευχή της γρήγορης αποκατάστασης της υγείας τους.

Παράλληλα, καλούμε, όπως και στους αντίστοιχους σεισμούς της Λέσβου και της Κεφαλονιάς παλιότερα, τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη της με υλική βοήθεια, που αυτήν φορά θα κατευθυνθεί στους ίδιους τους πληγέντες.

Επαναφέρουμε για πολλοστή φορά την πρότασή μας για τον άμεσο αντισεισμικό έλεγχο και τη θωράκιση των κτιρίων στην Περιφέρεια της Αττικής που έχετε την ευθύνη, ξεκινώντας από τα δημόσια κτίρια και τα κτίρια που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Ο έλεγχος και η αντισεισμική θωράκιση των κτιρίων είναι η καλύτερη, ίσως και η μοναδική, αποτελεσματική πρόληψη για τους σεισμούς, πολύ περισσότερο που δεν αποτελούν ένα σπάνιο φαινόμενο αλλά σχεδόν καθημερινά έχουμε μεγαλύτερους ή μικρότερους σεισμούς στον ελλαδικό χώρο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ