Τετάρτη 19 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φωτιά στον ΧΥΤΑ Ανατολικής Σάμου

Αμεσα μέτρα απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Τις διαχρονικές ευθύνες των παρατάξεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που διοικούν το δήμο τα τελευταία χρόνια, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, υπογραμμίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σάμου, με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ Ανατολικής Σάμου. Η πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής και σύμφωνα με εκτιμήσεις θα χρειαστούν μέρες για να σβήσει, καθώς πρέπει να σκεπαστεί με χώμα ο μεγάλος όγκος σκουπιδιών, με ορατές τις συνέπειες στην ατμόσφαιρα της ευρύτερης περιοχής.

Χαρακτηριστικά, η «Λαϊκή Συσπείρωση» υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της ότι η πυρκαγιά αυτή βγάζει στην επιφάνεια το τεράστιο πρόβλημα της πλημμελούς ταφής των απορριμμάτων, που σε περιόδους υψηλών θερμοκρασιών έχει πολλές φορές ως αποτέλεσμα την αυτοανάφλεξή τους.

«Οι συνέπειες αυτής της απαράδεκτης κατάστασης είναι ορατές στον καθένα. Μόλυνση της ατμόσφαιρας και επιβάρυνση των κατοίκων από τα εκλυόμενα δηλητηριώδη αέρια, άμεσος κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς, όπως έγινε πολλές φορές στο παρελθόν, και τεράστιες καταστροφές σε δάση, καλλιέργειες και περιουσίες», αναφέρει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και απαιτεί από τη δημοτική αρχή να πάρει άμεσα μέτρα ώστε να γίνεται έγκαιρα η ταφή των σκουπιδιών. Να ελεγχθούν και συμπληρωθούν τα μέσα πυρόσβεσης του ΧΥΤΑ. Να γίνεται έγκαιρα κάθε χρόνο αποψίλωση της χαμηλής βλάστησης γύρω από τον ΧΥΤΑ, ώστε να αποφεύγεται η εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Παρέμβαση της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών» Βορείου Αιγαίου

Στο μεταξύ, τις επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι πυροσβέστες στη Σάμο καταγγέλλει η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ) Βορείου Αιγαίου. Με επιστολή της στην Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΥΠΣ) Βορείου Αιγαίου, ζητά την παρέμβαση του προεδρείου «ώστε να μην αναγκάζονται οι συνάδελφοι να εργάζονται κάτω από επικίνδυνες συνθήκες για την υγεία τους, καθώς και να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε ανάλογα συμβάντα. Επίσης, να απαιτηθεί να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι ιατρικοί έλεγχοι σε όσους συναδέλφους έχουν εμπλακεί σε συμβάν που με οποιοδήποτε τρόπο έχει επιβαρύνει την υγεία τους».

Σύμφωνα με την ΕΑΚΠ, πυροσβέστες κλήθηκαν να επιχειρήσουν σε πυρκαγιές εντός χωματερών, στις περιοχές Αργιουλάκι Ραχών Ικαρίας και στον ΧΥΤΑ Σάμου αντίστοιχα, με συνέπεια ένας πυροσβέστης να διαμετακομιστεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πυρκαγιές σε Κεφαλονιά και Ηλεία(2020-09-04 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι τακτικές που βάζουν σε κίνδυνο δασικό πλούτο και ζωές(2017-08-01 00:00:00.0)
Πυρκαγιές σε Αχαΐα - Λέσβο(2015-09-01 00:00:00.0)
Σωρεία καταγγελιών που μιλούν για οργανωμένο σχέδιο(2009-08-25 00:00:00.0)
Εσβηναν φωτιά δίπλα σε άσκαστες οβίδες!(2009-08-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ