Σάββατο 8 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ
Παρέμβαση του ΚΚΕ για την πυροπροστασία και τα άλλα προβλήματα

Αντιπροσωπεία του Κόμματος, με επικεφαλής τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, συναντήθηκε με τον φορέα διαχείρισης

Από παλιότερη πρωτοβουλία της ΚΝΕ για τον καθαρισμό του πάρκου
Από παλιότερη πρωτοβουλία της ΚΝΕ για τον καθαρισμό του πάρκου
Κατεστραμμένες είναι όλες οι υποδομές πυροπροστασίας του πάρκου Τρίτση, όπως αναφέρθηκε χτες, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τον φορέα διαχείρισης. Περιεχόμενο της συνάντησης ήταν τα μέτρα πυροπροστασίας του πάρκου μέσα στην αντιπυρική περίοδο, αλλά έγινε και σχετική ενημέρωση για τη λειτουργία και την προστασία του. Σημειώνεται ότι λόγω της χρόνιας εγκατάλειψης από το κράτος, βασικές υποδομές έχουν φθαρεί ή και καταστραφεί, ενώ η χρηματοδότηση για τη συντήρηση του πάρκου δεν καλύπτει τις ανάγκες. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι σε αυτό υπηρετούν μόνο τρεις υπάλληλοι, τη στιγμή που οι πλέον συντηρητικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 15 τουλάχιστον υπαλλήλους, προκειμένου το πάρκο να λειτουργεί στοιχειωδώς.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ ήταν ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Συμμετείχαν επίσης η Σταυρούλα Τσίτσου, μέλος της ΕΟΕ της ΚΟ Αττικής και Γραμματέας της ΤΕ Δυτικών Συνοικιών, ο Θοδωρής Σκολαρίκος, μέλος του Γραφείου της ΠΕ Δυτικής Αθήνας και ο Λουκάς Αναστασόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Από την πλευρά του φορέα παραβρέθηκαν ο πρόεδρος, ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Γιάννης Πολύζος, το μέλος του ΔΣ Θύμιος Κοκκίνης και ο γενικός διευθυντής του πάρκου Τάσος Λύτρας.

Για το σοβαρό πρόβλημα της πυροπροστασίας, οι εκπρόσωποι του φορέα σημείωσαν ότι οι σχετικές υποδομές του πάρκου δεν λειτουργούν. Πρόσθεσαν ότι ο ΑΣΔΑ προσφέρει μια υδροφόρα για λίγες ώρες, ενώ σε περίπτωση ανάγκης η μοναδική λύση είναι η άντληση νερών από το σύστημα των πέντε λιμνών του πάρκου. Οι τελευταίες, όμως, χρειάζονται συντήρηση για να μην κατέβει η στάθμη τους, ενώ οι γεωτρήσεις του πάρκου διαθέτουν μικρά αποθέματα. Πέρυσι είχε εκδηλωθεί φωτιά στο πάρκο, αλλά και φέτος ξέσπασε πυρκαγιά, που έσβησε μετά από έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής. Αναφέρθηκε δε πως μέσα στο κατακαλόκαιρο μόνο το μισό πάρκο έχει καθαριστεί από τα ξερά χόρτα.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τόνισε ότι το πάρκο αποτελεί σημαντικό «πνεύμονα» πρασίνου για τη δυτική Αθήνα και το Λεκανοπέδιο συνολικά, και είναι επιβεβλημένο να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του, με πιο άμεσο το ζήτημα της πυροπροστασίας.

Υπογράμμισε ότι βασικά ζητήματα είναι η επαρκής, σταθερή και αποκλειστική χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό και η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα για τη λειτουργία, συντήρηση και φύλαξή του. Προσέθεσε ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα είναι και το επόμενο διάστημα στην πρώτη γραμμή στον αγώνα για να είναι το πάρκο ανοιχτό στο λαό, για ελεύθερη και δωρεάν χρήση, και κλειστό σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Σε αυτή την κατεύθυνση, ΚΚΕ και ΚΝΕ θα πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες για την αντιπυρική προστασία και τα γενικότερα προβλήματα του πάρκου, μπροστά και στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που για μια ακόμα χρονιά θα γίνουν στο χώρο αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ