Πέμπτη 6 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Περιοδεία για το Αρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Με ένα δεύτερο κύκλο παραστάσεων συνεχίζει το δημιουργικό του ταξίδι το Αρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, που παρουσιάζει φέτος «Το Παιχνίδι του Ερωτα και της Τύχης» του Μαριβώ. Ολο τον Ιούλη θα περιοδεύσει σε γειτονιές της Πάτρας, σε ευρύτερες περιοχές της Αχαΐας, αλλά και στους γειτονικούς νομούς.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής: Σήμερα, Πέμπτη, στις 21.15, στην Παραλία των Εργατικών Κατοικιών, την Παρασκευή 7 Ιούλη, στη Ζάκυνθο, την Κυριακή 9 Ιούλη, στην πλατεία στο Ακταιο.

Μια κωμωδία παρεξηγήσεων και εναλλαγής ρόλων... Ενα παιχνίδι μεταμφιέσεων που κινεί επιδέξια ο Οργκόν, πατέρας της Σύλβια, που σκοπεύει να παντρευτεί τον Ντοράντ. Για να μάθει ποιος στ' αλήθεια είναι ο Ντοράντ, ζητάει άδεια από τον πατέρα της να αλλάξει θέση με την υπηρέτριά της, Λιζέτ, όταν εκείνος τους επισκεφθεί. Ο πατέρας της συμφωνεί, γνωρίζοντας πως και ο Ντοράντ σκοπεύει να κάνει το ίδιο ακριβώς παιχνίδι. Θα παρουσιαστεί ως υπηρέτης και ο υπηρέτης του Αρλεκίνος θα μεταμφιεστεί σε Ντοράντ...

Ο Μαριβώ έζησε στη Γαλλία την εποχή που μεσουρανούσε το καλλιτεχνικό ρεύμα του Ροκοκό και οι μεγάλοι τεχνίτες του θεάτρου ήταν οι πρωταγωνιστές της Commedia dell' Arte.

Συντελεστές: Μετάφραση: Γιάννης Βαρβέρης, Σκηνοθεσία - Διασκευή: Χρήστος Στρέπκος, Σκηνικά - κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου, Κίνηση: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου, Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος

Παίζουν: Γιάννης Τσάκωνας, Βασίλης Κόκκαλης, Ελένη Καλαντζοπούλου, Κατερίνα Κολλυροπούλου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ