Παρασκευή 30 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΗ
«Ντοπέ» 14χρονος ποδηλάτης

Νέο σοκ προκαλεί η είδηση για ανεύρεση θετικού δείγματος σε έλεγχο ντόπινγκ 14χρονου αθλητή της ποδηλασίας στην Ιταλία, και μάλιστα λίγες μέρες μετά το αντίστοιχο περιστατικό που αφορούσε δύο επίσης νεαρές (14χρονες) αθλήτριες της Εθνικής ομάδας άρσης βαρών της Αιγύπτου.

Οπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, κατά τη διάρκεια ποδηλατικού γύρου στη Σικελία για μικρές ηλικίες, το δείγμα για αντι-ντόπινγκ κοντρόλ που έδωσε ο 14χρονος ποδηλάτης βρέθηκε θετικό σε χρήση απαγορευμένης ουσίας. Aκόμα μεγαλύτερη αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι η ουσία που εντοπίστηκε ήταν η Mesterolone, που θεωρείται ιδιαίτερα ισχυρό αναβολικό. Για τη συγκεκριμένη ουσία έχει αποδειχθεί η ευρεία χρήση της από αθλητές του body building.

Mάλιστα, μιλώντας για το συγκεκριμένο αναβολικό, ο Ιταλός αθλητίατρος Κάρλο Τρανκουίλι σημείωσε ότι η χορήγησή του σε ένα 14χρονο από την πρώτη κιόλας χρήση του μπορεί να καταστρέψει την ανάπτυξή του, επειδή έχει ορμονική δράση σε επίπεδο σεξουαλικό, καρδιαγγειακό και, ενδεχομένως, προκαλώντας ακόμα και καρκίνο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ