Παρασκευή 30 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Προτεραιότητα η λογική της ομάδας για τον Κ. Μίσσα

Το να γίνει η Εθνική όσο το δυνατόν γρηγορότερα ομάδα, όσον αφορά την ψυχολογία και τη λογική τού «εμείς πάνω από το εγώ», έθεσε ως άμεση προτεραιότητα των καθηκόντων του ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ανδρών, Κώστας Μίσσας. Μιλώντας σε συνέντευξή του στον «Sport Fm», ο Ελληνας τεχνικός έκανε λόγο μεταξύ άλλων για επιστροφή της Εθνικής στα μετάλλια και ειδικά για το προσεχές Ευρωμπάσκετ (31 Αυγούστου - 17 Σεπτέμβρη) επισήμανε πως στόχος είναι να κερδίζει η ομάδα στα παιχνίδια.

«Οσον αφορά τη συμμετοχή στο Ευρωμπάσκετ, δεν μπορεί να υπάρξει καμία υπόσχεση. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτή η ομάδα πρέπει να είναι στα μετάλλια. Αν δεν είναι στα μετάλλια, τότε θα είναι αποτυχία. Νομίζω ότι προς τα εκεί πάμε. Δεν μπορώ να πω ότι θα παίξουμε καλό μπάσκετ, αφού ο στόχος είναι να κερδίζουμε. Πρόκειται για μια ομάδα με πολύ ταλέντο σε όλες τις θέσεις, θα υπάρχουν δώδεκα καλοί παίκτες και αν όλοι σεβαστούν το rotation, τότε θα πάμε καλά», τόνισε ο Κ. Μίσσας.

Παράλληλα επισήμανε πως σημαντικό είναι όλοι οι παίκτες να δείξουν διάθεση και πάθος, γιατί «η Εθνική δεν είναι σύλλογος, είναι ομάδα καρδιάς και ψυχής, που δεν έχει να κάνει με συμβόλαια, χρήματα και άλλα τέτοια».

Μιλώντας για το θέμα που προέκυψε με τη σημαντική καθυστέρηση από πλευράς Ομοσπονδίας να ανακοινωθεί ο νέος τεχνικός της Εθνικής, ο Κ. Μίσσας, αν και παραδέχτηκε ότι η όλη διαδικασία τράβηξε αρκετά, υποστήριξε ότι αυτό δεν επηρεάζει τον προγραμματισμό, αφού αυτός υπήρξε πριν από τις όποιες επίσημες ανακοινώσεις. Μάλιστα επισήμανε πως η Εθνική κινείται σε άλλη λογική από ένα σύλλογο, οπότε κάποια πράγματα δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο.

Για τις δυσκολίες μπροστά στις οποίες θα βρεθεί άμεσα, ο Κ. Μίσσας ανέφερε ως κύριο το «ότι πρέπει να γίνουμε ομάδα σε τρεις μέρες», διευκρινίζοντας πως αυτό δεν αφορά το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι αλλά τη διάθεση, τον ψυχισμό και τη λογική να μπει άμεσα το «εμείς» πάνω από το «εγώ».

  • Και επίσημα ανακοινώθηκαν από την Ομοσπονδία οι βοηθοί του Κ. Μίσσα στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής, με τους Θανάση Σκουρτόπουλο , Βασίλη Γεραγωτέλλη και Διαμαντή Παναγιωτόπουλο να είναι οι άμεσοι συνεργάτες του. Ο Γιάννης Παπαγεωργίου θα είναι ο γυμναστής της ομάδας.
  • Επίσης, όπως ανακοίνωσε η ΕΟΚ, η πρώτη συγκέντρωση των διεθνών προγραμματίστηκε για το διήμερο 24 - 25 Ιούλη, όταν θα υποβληθούν σε εργομετρικές εξετάσεις, ενώ η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 26 Ιούλη.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Λαβωμένη» στο Λονδίνο η Εθνική ανδρών(2017-08-18 00:00:00.0)
Ξεκινά η προετοιμασία για το Ευρωμπάσκετ(2017-07-27 00:00:00.0)
Με «γεύση» από το μέλλον οι επιλογές Μίσσα(2017-07-11 00:00:00.0)
Για τετράδα κόντρα στην Ισπανία(2013-07-19 00:00:00.0)
Φουλάρει για Παγκόσμιο(2009-06-20 00:00:00.0)
Με τη Γαλλία για πρόκριση(2009-06-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ