Πέμπτη 29 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Εταξε στο κεφάλαιο επενδυτικό παράδεισο

«Κάλεσμα» στον «κόσμο της αγοράς» να ετοιμάζεται για «επενδύσεις» στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας χτες βράδυ στο Συνέδριο του «Economist», τάζοντας στο κεφάλαιο έναν ...επενδυτικό παράδεισο.

«Ετοιμαστείτε να επενδύσετε στην Ελλάδα. Φέρτε κεφάλαια, δουλειές, τεχνογνωσία στη χώρα μας. Και εγώ θα εγγυηθώ ένα πλαίσιο σταθερότητας, χαμηλότερης φορολογίας, ανόθευτου ανταγωνισμού, λιγότερης γραφειοκρατίας. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε όσα χρειάζεται για να πάρει η οικονομία μας μπροστά», διαβεβαίωσε, στον ανταγωνισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα τους στόχους του κεφαλαίου.

Συνοψίζοντας το δικό του «Εθνικό Σχέδιο για την οριστική έξοδο από την κρίση» για την «ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών», έταξε στο κεφάλαιο «βελτίωση της ρευστότητας της οικονομίας, μέσω δράσεων για την επιστροφή καταθέσεων, τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και την άρση των κεφαλαιακών ελέγχων», «εμπροσθοβαρή εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην κατεύθυνση της αύξησης της εξωστρέφειας και των επενδύσεων», «μείωση φόρων και δαπανών και αποτελεσματικότερο κράτος», «με ταυτόχρονη διεκδίκηση τη μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα από τώρα, όχι από το 2023», με στόχο «μεσοπρόθεσμα πρωτογενή πλεονάσματα στο 2% του ΑΕΠ, όχι στο 3,5% του ΑΕΠ, που έχει αποδεχθεί η σημερινή κυβέρνηση».

Ειδικά για τις φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου, υποσχέθηκε μείωση του συντελεστή φορολόγησης μερισμάτων από το 15% στο 5%, αύξηση του ορίου υπαγωγής στο ΦΠΑ από τις 10.000 στις 25.000 ευρώ «και αν στην πορεία καταφέρουμε να αποκτήσουμε κάπως μεγαλύτερο δημοσιονομικό περιθώριο, θα προχωρήσουμε σε μια ακόμα πιο επιθετική μείωση φορολογίας από αυτήν που έχουμε ήδη εξαγγείλει».

Εταξε, επίσης, «ένα μικρότερο, αλλά καλύτερο κράτος. Με καλύτερη αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων που διαθέτει». «Αποτελεί κεντρική μας πολιτική επιλογή να ενισχύσουμε τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα», συνέχισε ζητώντας, για παράδειγμα, «συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα» στη διαχείριση των απορριμμάτων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ