Σάββατο 24 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Συνέχεια των άθλιων μεθοδεύσεων με αποκλεισμό της ΔΑΣ από το προεδρείο

Μετά τις απαράδεκτες πρακτικές τους κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων, όπου, ενεργώντας από κοινού, απέκλεισαν, με αυθαίρετο τρόπο, από το δικαίωμα ψήφου τούς εργαζόμενους που δεν είχαν βιβλιάριο Υγείας, οι παρατάξεις «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Εργαζομένων» (σχετίζεται με τις κεντρικές δυνάμεις που εκφράζουν τις εργοδοτικές αξιώσεις σε «Μαρινόπουλο» - «Σκλαβενίτη») και «Αγωνιστική Πρωτοβουλία» (στηρίζεται από ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΛΑΕ), προχώρησαν σε νέα άθλια μεθόδευση, αποκλείοντας τη ΔΑΣ (το ψηφοδέλτιο των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ) από το προεδρείο του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι την ανέδειξαν πρώτη στις εκλογές!

Συγκεκριμένα, παρά τα όσα έγιναν στη διάρκεια των αρχαιρεσιών, η ΔΑΣ κατάφερε και βγήκε πρώτη δύναμη με 111 ψήφους (ποσοστό 38%) και 2 έδρες στο ΔΣ. Το «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Εργαζομένων» πήρε 94 ψήφους και 2 έδρες και η «Αγωνιστική Πρωτοβουλία» 82 ψήφους και 1 έδρα.

Στην πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος ΔΣ, οι εκπρόσωποι των δύο παρατάξεων ψήφισαν ο πρόεδρος και ο ταμίας του ΔΣ να προέρχονται από την παράταξη «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Εργαζομένων» και ο γραμματέας από την «Αγωνιστική Πρωτοβουλία», απορρίπτοντας την πρόταση της ΔΑΣ για αντιπροσωπευτικό και αναλογικό προεδρείο, με βάση την αρχή δηλαδή που στηρίζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πανελλαδικά, σε όλα τα σωματεία, ανεξάρτητα από τα εκλογικά αποτελέσματα.

Με ανακοίνωσή της, μάλιστα, η ΔΑΣ Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων καταγγέλλει, επίσης, ότι «ο εκπρόσωπος της "Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας" έφερε στους εκπροσώπους της ΔΑΣ κείμενο για υπογραφή, όπου εξασφάλιζε τη στήριξη από την παράταξή μας στο ΕΚΤ, με αντάλλαγμα να στηρίξει την πρότασή μας στο ΔΣ του Σωματείου. Δεν του βγήκε όμως. Γιατί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα κολεγιές και συμφωνίες δεν κάνει στις πλάτες των εργαζομένων».

Επικαλούμενη τη λαϊκή παροιμία «...διαλέξατε τη νύφη σας να μοιάζει τη γενιά σας...», η ανακοίνωση της ΔΑΣ καταλήγει: «Συνάδελφοι, να βγουν συμπεράσματα. Ο "γάμος" τους για να μοιράσουν τις καρέκλες τους πρέπει να ερμηνευτεί από την ίδια την πείρα που έχουμε για τη δράση τους όλο το προηγούμενο διάστημα. Οι εργαζόμενοι του κλάδου δώσανε την πρώτη δύναμη στις δυνάμεις της ΔΑΣ με ποσοστό 38%. Μάλλον αυτό είναι που τους πονάει, που τους χάλασε την σούπα. Καμία εμπιστοσύνη σε αυτές τις δυνάμεις! Να τους απομονώσουν οι συνάδελφοι σε κάθε χώρο δουλειάς, να τους γυρίσουν την πλάτη! Καμία ανοχή στις δυνάμεις της συναίνεσης και της υποταγής!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ