Σάββατο 24 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Συνεχίζουν τη δράση για την κυριακάτικη αργία

Συνέχεια στον αγώνα τους ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας δίνουν αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ μέσα από καθημερινές δράσεις ενημέρωσης και συσπείρωσης σε τοπικό επίπεδο.

Την Τετάρτη 28/6, Σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων και Ενώσεις ΕΒΕ της Αττικής πραγματοποιούν συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο Σύνταγμα, στις 3.30 μ.μ.

Παράλληλα, την ίδια μέρα και ώρα, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας καλούν σε συνέντευξη Τύπου έξω από το υπουργείο.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν μια σειρά Ενώσεις και Σωματεία αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ της Αττικής απευθύνεται αγωνιστικό κάλεσμα σε κάθε έμπορο και επαγγελματία που έχει να αντιμετωπίσει «τη θηλιά που συνεχώς σφίγγει γύρω σου με τα ατελείωτα χρέη, τη φοροληστεία, την υποβαθμισμένη Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, τον μεγαλέμπορα που συνεχώς πιέζει, τα πολυκαταστήματα και τα μονοπώλια που συνεχώς διεκδικούν μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά».

Ειδικά για τη σταδιακή προσπάθεια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας υπενθυμίζουν ότι «η μία Κυριακή τα Χριστούγεννα, έγιναν δύο, οι δύο έγιναν τέσσερις, μετά επτά και σήμερα τριάντα δύο και πιθανόν αύριο πενήντα δύο. Είναι προφανές ότι με τη νέα συμφωνία ικανοποιούν τις χρόνιες απαιτήσεις πολυκαταστημάτων, εμπορικών και τουριστικών αλυσίδων και σούπερ μάρκετ».

Καταλήγοντας, οι Ενώσεις και τα Σωματεία ΕΒΕ που υπογράφουν την ανακοίνωση καλούν τους συναδέλφους τους να διεκδικήσουν αγωνιστικά: Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που απελευθερώνουν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων, των μνημονίων που οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ στα χρέη και στα λουκέτα και τους εργαζόμενους να δουλεύουν σε καθεστώς γαλέρας. Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις, επαναφορά του αφορολόγητου για όλους τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια.

Το κάλεσμα υπογράφουν οι Ενώσεις και τα Σωματεία αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ Αθήνας, Καισαριανής, Βύρωνα, Ηλιούπολης, Αγ. Δημητρίου, Περιστερίου, Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Καλλιθέας, Αχαρνών, Ν. Ερυθραίας, Λιοσίων, Ζεφυρίου, Γαλατσίου, Πετρούπολης, Βιβλιοπωλών, Καθαριστριών, Κουρέων - Κομμωτών, Ραπτών - Επιδιορθωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ