Σύντροφοι, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι ακαδημαϊκοί και μαθητές της από το Παρίσι αποχαιρέτισαν το περασμένο Σάββατο την Ελένη Μπιμπίκου - Αντωνιάδη, που «έφυγε» από τη ζωή την Τρίτη 13/6, σε ηλικία 94 χρόνων.
Στην κηδεία, που έγινε στο Νεκροταφείο Ζωγράφου, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα, καθώς και αντιπροσωπεία της Συντακτικής Επιτροπής του «Ριζοσπάστη», του οποίου υπήρξε ανταποκρίτρια στη Γαλλία, διαδεχόμενη τον σύζυγό της, Αντώνη Αντωνιάδη, μετά το θάνατό του και μέχρι το 1991. Παραβρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.
Τον αποχαιρετιστήριο λόγο εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ εκφώνησε ο Σπύρος Χαλβατζής. Αναφέρθηκε στην πλούσια ακαδημαϊκή της ζωή και αγωνιστική της δράση, στη συμπόρευσή της με το ΚΚΕ απ' όταν έγινε μέλος της ΟΚΝΕ το 1940, μέχρι το θάνατό της, στη δράση της στο Παρίσι, όπου έπαιξε πρωτοπόρο και δραστήριο ρόλο στη δημιουργία Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ.
Ξεχωριστή αναφορά έκανε στην περίοδο της δικτατορίας, όπου η Ελένη Μπιμπίκου - Αντωνιάδη συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα και πρόσφερε βοήθεια και καταφύγιο σε αγωνιστές από την Ελλάδα. Μιλώντας αναλυτικά για το πλούσιο ακαδημαϊκό, συγγραφικό και ερευνητικό της έργο, σημείωσε ότι αναγνωρίζεται πλατιά και ότι γι' αυτό απέσπασε πολλές τιμητικές διακρίσεις στη διάρκεια της ζωής της.
Δυο λόγια για την συντρόφισσα Ελένη Μπιμπίκου - Αντωνιάδη είπε ο Γιάννης Ζαγγανάς, εκ μέρους της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Μίλησαν ακόμη δύο μαθητές της και σημερινοί ακαδημαϊκοί, οι Νίκος Μπακουνάκης και Γιώργος Βάρσος, όπως και ο συνάδελφός της, καθηγητής Πανεπιστημίου στο Παρίσι, Γκι Μπυρζέλ.
Ανάμεσα στα πολλά βιογραφικά στοιχεία που αναφέρθηκαν απ' όσους πήραν τιμητικά το λόγο, ξεχωρίζει η αναφορά στη συμμετοχή της Ελένης Μπιμπίκου - Αντωνιάδη στην ομάδα από το Παρίσι που προετοίμασε την επίσκεψη του Πολ Ελυάρ στον Γράμμο, το 1949, για να συναντήσει τους μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ.