Τετάρτη 7 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Απομάκρυναν πρόσφυγες με δυνάμεις των ΜΑΤ

Eurokinissi

Με επιχείριση της Αστυνομίας στην οποία πήραν μέρος και διμοιρίες των ΜΑΤ, η κυβέρνηση απομάκρυνε από τις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό 600 πρόσφυγες. Δέκα κλούβες κρανοφόρων αστυνομικών απέκλεισαν στις 6.30 το πρωί της περασμένης Παρασκευής το χώρο, «σφραγίζοντας» τις 3 εισόδους του, απομάκρυναν όλους τους αλληλέγγυους και απαγόρευσαν την προσέγγιση των δημοσιογράφων, αναγκάζοντας τους πρόσφυγες, που κοιμούνταν στις σκηνές τους, να μαζέψουν τα πράγματά τους και να μπουν σε λεωφορεία. Στο χώρο βρέθηκε και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Οι οικογένειες (450 άτομα) μεταφέρθηκαν με εννέα πούλμαν, μισθωμένα από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, και αστικά λεωφορεία στη νέα δομή φιλοξενίας στη Θήβα. Οι 150 πρόσφυγες που είναι μόνοι τους, αφού πέρασαν για εξακρίβωση στοιχείων στο Τμήμα Αλλοδαπών, προωθούνται σε διάφορες δομές, στη Θήβα, στο Δερβένι και στα Οινόφυτα. Η δομή στη Θήβα αναμένεται να υποδεχθεί συνολικά 800 πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς αποτελείται από 65 πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα αλλά και 65 κοντέινερ.

Εξάλλου, συνολικά, 270 πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου τις τελευταίες πέντε μέρες, από το πρωί της περασμένης Πέμπτης έως και χτες το πρωί. Από αυτούς οι 75 έφτασαν στη Λέσβο, οι 195 στη Χίο, ενώ στη Σάμο οι ροές ήταν μηδενικές. Με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε χτες το ελληνικό συντονιστικό όργανο για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, σε όλη τη χώρα βρίσκονται 62.168 πρόσφυγες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ