Τετάρτη 7 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ
Σήμερα η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου

Σήμερα Τετάρτη, στις 21.00, στο Ρωμαϊκό Ωδείο θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Στη συναυλία θα παρουσιαστούν μέρη της πρόσφατης μουσικής του δημιουργίας από το έργο «Εντεύθεν» και τον κύκλο τραγουδιών «Κρητικός Ορίζοντας», ενώ παράλληλα το κοινό που θα παρευρεθεί θα ταξιδέψει σε αγαπημένα τραγούδια και συνθέσεις από τα διάσημα μουσικά του έργα «Χρονικό», «Ιθαγένεια», «Θητεία», «Ηλιος ο Πρώτος», «Μετανάστες», «Ανεξάρτητα», «Σεργιάνι στον κόσμο», «Τα Τραγούδια του νέου πατέρα».

Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν οι Δήμος Αναστασιάδης, Γιώργος Νικηφόρου-Ζερβάκης, Δάφνη Ζουρνατζή, Μαρία Λυμπεράκου και ο ιστορικός ερμηνευτής των έργων του συνθέτη, Λάκης Χαλκιάς. Μαζί του και το φωνητικό σύνολο «Libro Coro» σε διδασκαλία Ανθής Γουρουντή και η Ορχήστρα Παλίντονος Αρμονία. Στη συναυλία συμμετέχει η Πολυφωνική Χορωδία της Πάτρας, αποδίδοντας το «Μητέρα μεγαλόψυχη» σε διδασκαλία του Σταύρου Σολωμού, από τη λαϊκή λειτουργία του συνθέτη «Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» σαν μια συνέχεια της συνεργασίας τους στην πρόσφατη εκτέλεση του έργου στο Μεσολόγγι.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org