Τετάρτη 7 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Σύσκεψη για το θέμα των συμβασιούχων

Σε σύσκεψη με θέμα «Ο συντονισμός της δράσης μας και η διοργάνωση κινητοποίησης ενάντια στις απολύσεις των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα» καλούν η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου και το σωματείο εργαζομένων του δήμου. Στη σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου Χαϊδαρίου, καλούνται όλοι οι φορείς της πόλης, τα σωματεία εργαζομένων, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, τα αθλητικά σωματεία, οι εξωραϊστικοί και εθνικοτοπικοί σύλλογοι να δώσουν το «παρών» «για να συζητήσουμε για τις μορφές δράσεων και κινητοποιήσεων που θα εμποδίσουν να υλοποιηθούν τα σχέδια για τις απολύσεις των συμβασιούχων», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στη σχετική πρόσκληση.

Στην ίδια πρόσκληση υπογραμμίζεται ότι η εξέλιξη στο ζήτημα των συμβασιούχων αφορά γενικά τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της πόλης. Σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Για ακόμα μια φορά η αδίστακτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εφαρμόζει το αντιλαϊκό της πρόγραμμα, από κοινού συμφωνημένο με τους Ευρωπαίους συνεργάτες της, παίρνοντας τα εύσημα από τον ΣΕΒ και τους μεγαλοεπιχειρηματίες για τη συνέπεια που δείχνει στην εφαρμογή του αντιλαϊκού ξεζουμίσματος.

Τα μέτρα που εφαρμόζει σαρώνουν τους πάντες! Πριν λίγο καιρό ήταν οι "υπερβολικές" υψηλές συντάξεις των 800 και 1.000 ευρώ που τις πετσόκοψε, αφού προηγούμενα χαράτσωσε κάθε λαϊκή κατοικία με τον ΕΝΦΙΑ. Τώρα ήρθε η σειρά των συμβασιούχων στους δήμους, που η άδικη και αντεργατική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου τους πετά στο δρόμο. Αυτό σημαίνει ότι στο δήμο μας απολύονται 46 εργαζόμενοι, οι οποίοι εργάζονται στην καθαριότητα του δήμου.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που δεν αφορά μόνο τους 46 εργαζόμενους, αλλά κάθε Χαϊδαριώτη, κάθε εργαζόμενο, αφού ανοίγει το δρόμο για τις απολύσεις των συμβασιούχων, ενώ ταυτόχρονα απογυμνώνει μια ολόκληρη υπηρεσία του δήμου. Οι επιπτώσεις αυτών των απολύσεων θα γίνουν φανερές με την υποστελέχωση της υπηρεσίας καθαριότητας και τα τεράστια προβλήματα που θα προκύψουν στην αποκομιδή των σκουπιδιών, στη φροντίδα των δρόμων και των δημόσιων χώρων (πλατείες - ΚΑΠΗ - πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα - σχολεία κτλ.».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org