Παρασκευή 2 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΠΗΓΑΣΟ»
Ξεκίνησαν νέα απεργία

Σε νέα απεργιακή κινητοποίηση από χθες, Πέμπτη, στις 6 μ.μ. μέχρι την Τετάρτη 7/6, στις 6 π.μ., προχωρούν οι εργαζόμενοι στο συγκρότημα του «Πήγασου», με απόφαση που πήραν στη χτεσινή τους μαζική Γενική Συνέλευση.

Με αυτήν την αγωνιστική απόφαση, οι εργαζόμενοι του «Πήγασου» έδωσαν απάντηση στην εργοδοσία, στις ασάφειες, τα εκβιαστικά διλήμματα και τις υπεκφυγές σε ό,τι αφορά το δίκαιο αίτημά τους για εξόφληση των δεδουλευμένων 5 μηνών, αλλά και στην προοπτική να χαθούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους αν οι τράπεζες προχωρήσουν στην καταγγελία των δανείων του ομίλου, όπως έχουν ήδη προειδοποιήσει με χτεσινό τους εξώδικο.

Παρά την προσπάθεια των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών των Ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ) να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους αποκλειστικά σε νομικές ενέργειες (ασφαλιστικά μέτρα, επίσχεση, προσφυγή στο ΣΕΠΕ και σε Τριμερή στο υπουργείο), οι εργαζόμενοι του ομίλου αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία, μετά από πρόταση των εκπροσώπων της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» και της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, ταυτόχρονα με τα νομικά μέτρα να προχωρήσουν στην παραπάνω απεργιακή κινητοποίηση.

Την Τρίτη 6/6 θα πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση των εργαζομένων για να εκτιμηθεί η πορεία των κινητοποιήσεων και τα παραπέρα βήματα για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων και για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ