Παρασκευή 2 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Παρέμβαση ενάντια στα διόδια και όλες τις «παραλλαγές» τους

Την άμεση κατάργηση των διοδίων απαιτεί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, τασσόμενο ενάντια τόσο στην «αναλογική», όσο και σε κάθε άλλου είδους χρέωση.

Αναφερόμενο σε όσα είπε πρόσφατα σε συνέδριο ο γγ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θ. Βούρδας, ότι η κυβέρνηση προγραμματίζει έως το τέλος του 2018 την εφαρμογή των «αναλογικών» διοδίων που θα βασίζονται στην απόσταση την οποία διανύει κάθε αυτοκίνητο, το ΕΚΛ σημειώνει: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί αντί να καταργήσει τα διόδια και τη σύμβαση παραχώρησης του εθνικού οδικού δικτύου στους επιχειρηματικούς ομίλους, συνεχίζει το αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, μονιμοποιώντας τα διόδια, αυξάνοντας τους σταθμούς τους και το μεγάλο χαράτσι που αναγκάζεται να πληρώνει όποιος χρησιμοποιεί το εθνικό οδικό δίκτυο». «Το εθνικό οδικό δίκτυο και όλες τις υποδομές» τονίζει, «τις έχει πληρώσει πολύ ακριβά ο λαός μας με την άμεση και την έμμεση βαριά φορολογία, με τα διόδια, τα ακριβά καύσιμα, τα τέλη κυκλοφορίας και τόσα άλλα χαράτσια, επομένως πρέπει αμέσως να σταματήσει να πληρώνει διόδια και άλλα χαράτσια».

Σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ορισμένων δήμων της περιοχής να «διευθετηθεί» το θέμα των διοδίων με την κατάργηση κάποιων σταθμών ή τη μεταφορά τους σε άλλα σημεία ή τη δωρεάν μετακίνηση κατοίκων ορισμένων χωριών που είναι δίπλα στην ΠΑΘΕ, το ΕΚΛ υπογραμμίζει: «Κάθε άλλο αίτημα, πέρα από την πλήρη κατάργηση όλων των διοδίων, την ακύρωση της σύμβασης - παράδοσης των εθνικών οδικών δικτύων στους επιχειρηματικούς ομίλους, την ελεύθερη κίνηση στο οδικό δίκτυο που είναι πάγιο αίτημά μας, συνιστά αποπροσανατολισμό του λαού και κάλπικη αντίθεση στα διόδια, στη ληστεία που γίνεται που οδηγεί ακόμα και στη θυσία ανθρώπινων ζωών».

Καταλήγοντας, το ΕΚΛ απαιτεί: Αμεση κατάργηση όλων των διοδίων. Κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης των οδικών δικτύων σε επιχειρηματικούς ομίλους. Οδικά έργα που θα κατασκευάζονται από έναν εθνικό κατασκευαστικό φορέα χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις του λαού. Συγκοινωνίες υπέρ του λαού, δημόσιες, φτηνές, τακτικές, δωρεάν για τους ανέργους, άπορους, μερικά απασχολούμενους, φοιτητές, μαθητές. Σταμάτημα κάθε δίωξης και ακύρωση κάθε καταδίκης όσων αγωνίζονται για την κατάργηση των διοδίων ή αρνήθηκαν να πληρώσουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ