Τρίτη 30 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας φέτος είναι αφιερωμένο στη μεγάλη κυρία του ελληνικού χορού Ζουζού Νικολούδη, που το στήριξε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννησή της.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με καλλιτεχνική διευθύντρια την Κατερίνα Κασιούμη, διοργανώνεται από τις 14 έως τις 23 Ιούλη. Η Καλαμάτα και το Διεθνές Κέντρο Χορού θα υποδεχτούν φέτος οκτώ ξένες και τέσσερις ελληνικές ομάδες σύγχρονου χορού, ένα σεμινάριο, τρία εργαστήρια, δύο master class και έξι ανοιχτές παράλληλες διοργανώσεις, σε 24 εκδηλώσεις.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζονται οι ομάδες και οι χορογράφοι «Moving Into Dance Mophatong» από τη Νότια Αφρική με χορογράφο τη Τζέσικα Νιούπεν, και οι ομάδες των Χελένα Φρανσίν και Ορι Φλόμιν από τη Σουηδία, της Ισπανο-ολλανδής Μαρίνα Μασκαρέλ, του Αντι Μπούτρους, Αραβα του Ισραήλ, και του Ιταλού Αντρέα Κοστάντσο Μαρτίνι. Επίσης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάζονται όλα τα έργα των ξένων χορογράφων.

Επίσης ομάδες όπως οι «Moving Into Dance Mophatong», με την παράσταση «Ρωμαίος & Ιουλιέτα / Εξέγερση και Γιοχάνεσμπουργκ», η ομάδα «The Vertigo Dance Company» με την παράσταση «Yama», η χορογράφος Μ. Μασκαρέλ με την παράσταση «Three Times Rebel», η Ομάδα Σύγχρονου Χορού «Creo» με την παράσταση «Απόγειος», η ομάδα «Κινητήρας» με την παράσταση «Ανύποπτος Χρόνος», παρουσιάζουν με ενάργεια τους προβληματισμούς τους. Παράλληλα, ομάδες όπως το Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο - Μπαλέτο της Λορένης, που παρουσιάζει δημιουργίες χορογράφων που σημάδεψαν τον σύγχρονο χορό, όπως η Τρίσα Μπράουν, ο Μερς Κάνιγχαμ, η Ματίλντ Μονιέ, και ακόμα το CCN2 - Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο της Γκρενόμπλ με τον Ρασίντ Ουραμντάν, η Ομάδα Χορού ΖΗΤΑ με την Ιριδα Καραγιάν, και οι χορογράφοι Αντι Μπούτρους, Αντρέα Κοστάντσο Μαρτίνι, Γιάννης Μανταφούνης και Ιφε Μακατάμνυ με το διαδραστικό έργο «One One One», διερευνούν τα όρια του σώματος, της κίνησης, των αισθήσεων.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις του - κυρίως κινηματογραφικές προβολές, πάντα σε σχέση με το χορό και παρουσιάσεις της δουλειάς των σεμιναρίων με ελεύθερη είσοδο για όλους, αλλά και ένα ρεσιτάλ πιάνου - εμπλουτίζουν το καθαρά χορευτικό πρόγραμμα και οδηγούν τα βήματα του κοινού από το Προαύλιο του Μεγάρου Χορού έως και το Αμφιθέατρο του Κάστρου και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας που βρίσκεται στην Καλαμάτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ