Πέμπτη 25 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Οργανώνουμε το δικό μας αγώνα - παίζουμε μπάλα στο δικό μας γήπεδο

Την Κυριακή 28 Μάη η πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης

Με την πληθώρα συμμετοχών για μια ακόμα χρονιά να αναδεικνύει την ανάγκη για δωρεάν άθληση από εργαζόμενους, νεολαία, λαϊκά στρώματα, το φετινό Εργατικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ ετοιμάζεται την Κυριακή 28 Μάη να κάνει πρεμιέρα. Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και ως σύνθημά της έχει «Για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!»

Συνολικά στο Εργατικό Τουρνουά παίρνουν μέρος 56 ομάδες από χώρους δουλειάς και εργοστάσια, χώρους εκπαίδευσης και κατάρτισης, Λαϊκές Επιτροπές, θεραπευτικές κοινότητες, καθώς και ομάδες από δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία. Την προηγούμενη Κυριακή έγινε η κλήρωση των ζευγαριών του τουρνουά στα γραφεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, όπου έδωσαν το «παρών» συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, κάνοντας δική τους υπόθεση την πραγματοποίηση του τουρνουά.

Οπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ: «Στο περιθώριο της κλήρωσης έγινε πλούσια κουβέντα με τους εκπροσώπους των ομάδων πάνω στην ανάγκη των σωματείων και των εργαζομένων να συνεχίσει ο θεσμός του τουρνουά να υπάρχει, καθώς αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο η δίψα για δωρεάν αθλητισμό και η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, κόντρα στη σαπίλα του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, του κέρδους και των ναρκωτικών».

Ο τρόπος διεξαγωγής

Με μία σημαντική αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής θα πραγματοποιηθεί το φετινό τουρνουά, αφού δεν υπάρχει η φάση των ομίλων και οι αγώνες εξ αρχής θα είναι με τη διαδικασία των νοκ άουτ μέχρι τη λήξη του τουρνουά. Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή. Σε περίπτωση ισοπαλίας, ο αγώνας κρίνεται απευθείας στα πέναλτι. Η διάρκεια των αγώνων θα είναι 50 λεπτά, με 5λεπτο ημίχρονο.Αν μια ομάδα δεν παρουσιαστεί για τον αγώνα της χάνει 3-0 και αποκλείεται.

Απ την α' φάση θα προκριθούν στον επόμενο γύρο οι 28 νικήτριες, από τη β' φάση 14 ομάδες, ενώ στην γ' φάση στις 14 νικήτριες θα προστεθούν και δύο ηττημένες της προηγούμενης φάσης, με κριτήριο την καλύτερη επίθεση. Σε περίπτωση ίδιου αριθμού τερμάτων θα μετρήσει η διαφορά των γκολ (επίθεση - άμυνα) ανάμεσα στις υποψήφιες ομάδες για πρόκριση.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε 4 γήπεδα της Αθήνας: Γήπεδο Αγ. Αναργύρων, Γήπεδο Θησείου, Γήπεδο Ρουφ, Γήπεδο Ιλίου.

  • Για περισσσότερες πληροφορίες: Τηλέφωνα: 210-3301842, 210-3301847, 210-3833786, 6974215136

Fax: 210-3802864, E-mail:neoipame@pamehellas.gr - pame@pamehellas.gr


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org