Σάββατο 20 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
48ωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη

Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ στις 22 και 23 Μάη, με τη ΔΑΣ ΟΤΑ να καλεί, με πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες, σε μαζική συμμετοχή στην πρώτη μέρα στη συγκέντρωση, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα, και τη δεύτερη μέρα στη προσυγκέντρωση στις 8.30 π.μ. στην Ομόνοια.

Παράλληλα, με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ και συγκεκριμένα τις παρατάξεις «Συνδικαλιστική Ανατροπή» (πρώην ΠΑΣΚ), ΔΑΚΕ και «Συσπειρώσεις», που δίνουν στην απεργία περιεχόμενο που δεν υπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων. Για τους συμβασιούχους προτείνουν μόνο παράταση των συμβάσεων και για τους παιδικούς σταθμούς προβάλλουν αποπροσανατολιστικά αιτήματα. Παράλληλα, θέλουν η 48ωρη να «κοπεί» σε δύο θεματικές ενότητες, μία μέρα για παιδικούς και μία μέρα για συμβασιούχους, ενώ η ίδια πλειοψηφία αρνήθηκε να εγγράψει στη δύναμη της Ομοσπονδίας «το Σωματείο Εργαζομένων νομού Σερρών, γιατί στο καταστατικό του δεν φαίνεται καθαρά ότι απαγορεύεται να ψηφίζουν οι συμβασιούχοι»...

Η ΔΑΣ ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν την απεργιακή μάχη διεκδικώντας νομοθετική ρύθμιση και μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να μην κλείσει καμιά δομή στους παιδικούς σταθμούς, καμιά απόλυση, δημόσια ενιαία Προσχολική Αγωγή, κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς, ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα, «κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ».

Στη απεργία καλεί επίσης το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα είναι η πρώτη κυβέρνηση που θα φέρει 15.000 απολύσεις στους ΟΤΑ και άλλες 15.000 στο υπόλοιπο Δημόσιο, με βάση τα λεγόμενα της υπουργού».

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αχαΐας καλεί την Τρίτη στις 10 π.μ. σε συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ