Πέμπτη 4 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ «ΖΟΥΡΑ»
Αποφασισμένη στην προσπάθειά της να ξεφορτωθεί το σωματείο η εργοδοσία

Αποφασισμένη να συνεχίσει την προσπάθειά της να ξεφορτωθεί το σωματείο και να διατηρήσει τις άθλιες συνθήκες εργασίας εμφανίστηκε η εργοδοσία των συνεργαζόμενων πτηνοτροφικών επιχειρήσεων «Ζούρα», στη συνάντηση που είχε χτες με το επιχειρησιακό σωματείο. Στη συνάντηση συμμετείχε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου, μαζί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.

Από τη μεριά των εργαζομένων κατατέθηκε πρόταση να δοθεί άμεσα αντικείμενο εργασίας στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με βάση τις ελλείψεις προσωπικού που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν σε μια σειρά χώρους της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία αρχικά άφησε χωρίς αντικείμενο εργασίας τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με μεταθέσεις σε μέρη μακριά από τον τόπο δουλειάς και κατοικίας τους, σε μια προσπάθεια να τους «εξορίσει» από τους χώρους δουλειάς. Στη συνέχεια, την περασμένη εβδομάδα, επιχείρησε να τους απολύσει, καταθέτοντας στον ΟΑΕΔ έγγραφα για «οικειοθελείς αποχωρήσεις», την ίδια στιγμή που βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας, ζητώντας να τους δοθεί αντικείμενο εργασίας. Η προσπάθεια αυτή της εργοδοσίας για απολύσεις έχει καταδικαστεί από δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Επιπλέον, είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια στιγμή που η εργοδοσία αφήνει σκόπιμα χωρίς αντικείμενο εργασίας τα μέλη του ΔΣ του σωματείου, ξεζουμίζει κανονικά τους υπόλοιπους εργαζόμενους, με υπερωριακή απασχόληση για έξι και εφτά μέρες τη βδομάδα. Το σωματείο ξεκαθαρίζει πως εκλαμβάνει την άρνηση της εργοδοσίας να δεχτεί την πρότασή του ως πρόθεση να διατηρήσει και να επεκτείνει τους όρους γαλέρας.

Αύριο Παρασκευή, στις 11 π.μ., έχει οριστεί τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας. Το σωματείο επισημαίνει πως οι ευθύνες για την αποθράσυνση της εργοδοσίας βαραίνουν την κυβέρνηση, η οποία, στα χνάρια των προκατόχων της, ενισχύει την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και τη συνδικαλιστική δράση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ