Παρασκευή 28 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Φλόγα που καίει» η νέα δισκογραφική δουλειά του Χρήστου Λεοντή

Παρουσιάστηκε την περασμένη Δευτέρα η νέα δισκογραφική δουλειά «Φλόγα που καίει» του συνθέτη Χρήστου Λεοντή σε στίχους Δημήτρη Λέντζου. Είναι η δεύτερη συνεργασία τους, δέκα χρόνια μετά από τον «Ερωτα Αρχάγγελο» (2007).

Δεκατρία καινούργια τραγούδια με αναφορά στο σήμερα για τα αρχέγονα πάθη των ανθρώπων. Οι μελωδίες του Χρήστου Λεοντή, λυρικές και γόνιμες, συναντούν τους ποιητικούς στίχους του Δημήτρη Λέντζου σαν ένας πανάρχαιος χορός που όλο μεγαλώνει σαν αγκαλιά και σαν πατρίδα. Τραγούδια που καίνε σαν αιώνιες φλόγες στους βωμούς της αξιοπρέπειας, του έρωτα και της ανάγκης.

Αυτή η «φλόγα που καίει» δεν είναι τίποτε άλλο από την ελπίδα του κόσμου να πάει ένα βηματάκι μέσα του. Είναι αυτό το «ωραίο ταξίδι» για μια Ιθάκη. Κι όλος ο κόσμος, πια, είναι μια Ιθάκη, κι όλος ο κόσμος πια είναι μια θάλασσα και τα άλλα νησιά δεν είναι τίποτε άλλο από τα πέτρινα δάκρυα των ανθρώπων.

Συντελεστές:

Ερμηνευτές: Θοδωρής Βουτσικάκης, Ιωάννα Φόρτη και Αλέξανδρος Τσιωνάς.

Παίζουν οι μουσικοί: Νεοκλής Νεοφυτίδης: πιάνο, Αντώνης Παπαγγελής: κλασική κιθάρα, Παντελής Ντζιάλας: ακουστική κιθάρα, Θανάσης Σοφράς: κοντραμπάσο, Νίκος Παπαναστασίου: ακορντεόν, Σπήλιος Κούνας: λάφτα, σάζι, Γιάννης Σινάνης, Βαγγέλης Τσιαπλές, Στάθης Σαββίδης: μπουζούκι, Χρήστος Πανόπουλος: τύμπανα, Στράτος Σαμιώτης: κρουστά, Μάνος Αβαράκης: φυσαρμόνικα, Βασίλης Ραψανιώτης: βιολί

Ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας: Χρήστος Λεοντής

Παραγωγή: Μετρονόμος, 2017


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ