Πέμπτη 27 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταγγέλλει την αγορά κτιρίου έναντι υπέρογκου ποσού

Την πρόθεση της περιφερειακής αρχής των ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ να προχωρήσει στην αγορά κτιρίου που θα στεγάσει τις κεντρικές της υπηρεσίες σε ένα κτίριο εκτός έδρας της Περιφέρειας (και συγκεκριμένα στον δήμο Περιστερίου), με σοβαρές δυσκολίες πρόσβασης και έναντι του υπέρογκου τιμήματος των 20 εκατομμυρίων ευρώ, κατήγγειλε χτες, σε συνέντευξη Τύπου, ο ΣΥΠΑ (Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής). Η επιμονή της περιφερειακής αρχής στην αγορά τού εν λόγω κτιρίου, καταδεικνύει, όπως κατήγγειλε χτες ο ΣΥΠΑ, «τις επιλογές της για χρηματοδότηση επιχειρηματικών ομίλων και μάλιστα με ιδιαίτερη ευκολία, αντί για τη χρηματοδότηση έργων που υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες».

Αυτό επιβεβαιώνεται, όπως τόνισε η πρόεδρος του ΣΥΠΑ, Β. Πανουτσάκου, από την ίδια τη διαδικασία της σύνταξης των όρων της διακήρυξης, από την αποδοχή της μίας και μόνο προσφοράς που κατατέθηκε και από τη μεθόδευση της συγκεκριμένης επιλογής που ακολούθησε. Πέρα από το γεγονός ότι το εν λόγω ακίνητο στη θέση Ροσινιόλ, βρίσκεται εκτός κέντρου Αθήνας, ως θα όφειλε, η πρόσβαση σε αυτό είναι προβληματική τόσο για τους 800 εργαζόμενους στην Περιφέρεια όσο και για τους πολίτες που συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες της. Προκειμένου, μάλιστα, η περιφερειακή αρχή να «προσαρμόσει» στα μέτρα των όρων διακήρυξης το εν λόγω ακίνητο, «μετρά» σε 1.120 μέτρα την απόσταση που απέχει το κτίριο από τον σταθμό του μετρό του Αγ. Αντωνίου, μέσα από μια διαδρομή με παρτέρια και ακάλυπτους πολυκατοικιών! Ο δε διαγωνισμός που έγινε αποδεκτός περιελάμβανε μία μόνο προσφορά και μάλιστα εκτός των ορίων της διακήρυξης, με τον ΣΥΠΑ να κάνει λόγο για «φωτογραφική» επιλογή. Και συνέχισε λέγοντας: «Γιατί πρέπει η Περιφέρεια, ένας δημόσιος φορέας, ένας φορέας της Γενικής Κυβέρνησης να αγοράσει κτίριο και δεν μπορεί να στεγάσει τις υπηρεσίες της σε δημόσια κτίρια, που μάλιστα αυτή τη στιγμή ρημάζουν;».

Τέλος, η Β. Πανουτσάκου κατέθεσε τη θέση του ΣΥΠΑ για τη «στέγαση των υπηρεσιών σε κτίρια σύγχρονα, οικονομικά, λειτουργικά και με την αναγκαία προσβασιμότητα για εμάς και τους πολίτες, για τη δωρεάν παραχώρηση δημοσίων κτιρίων».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Κ. Τσακίρης σημείωσε ότι έδρα της Περιφέρειας Αττικής είναι ο δήμος Αθηναίων και στα όριά του θα πρέπει να βρίσκεται το κτίριο των κεντρικών υπηρεσιών της. Τόνισε ότι με την επιλογή του εν λόγω κτιρίου παραβιάζονται οι όροι της διακήρυξης που ορίζουν την περιοχή εντός της οποίας πρέπει να βρίσκεται. Ως εκ τούτου, συμπλήρωσε ότι παραβιάζεται και η αρχή του ελεύθερου ανταγωνισμού καθώς αποκλείστηκαν από τον διαγωνισμό υποψήφιοι που διέθεταν κτίρια εντός της περιοχής που επελέγη, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν. Επίσης, η απόσταση του κτιρίου από το σταθμό του Μετρό του Αγίου Αντωνίου είναι μεγαλύτερη (1.450 μέτρα) από τα 1.200 που ορίζει η διακήρυξη. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μοιράστηκε η τεχνική έκθεση του ομότιμου καθηγητή του ΕΜΠ, Γ. Σαρηγιάννη, στην οποία σημειώνεται ότι η σωστή λύση του στεγαστικού προβλήματος της Περιφέρειας θα ήταν στην κατεύθυνση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αυθαίρετες περικοπές και μετακινήσεις σε βάρος εργαζομένων(2024-03-28 00:00:00.0)
Δικαίωμα και ανάγκη η υλοποίηση με παιδαγωγικούς όρους(2021-07-03 00:00:00.0)
Παιδιά, έρμαια στις απαιτήσεις των ιδιοκτητών(1996-05-16 00:00:00.0)
Ερώτηση για τα σχολεία - "παγίδες"(1996-02-22 00:00:00.0)
"Πήγαιν' - έλα" σε τρία κτίρια(1996-02-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ