Πέμπτη 27 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παράσταση διαμαρτυρίας για την καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ

Αντιπροσωπεία από εργατικά σωματεία και φορείς του Βόλου πραγματοποίησε, προχτές Τρίτη, παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα, με αίτημα την απαγόρευση της καύσης σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ. Ωστόσο, με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η συζήτηση για το ζήτημα της ΑΓΕΤ αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μάη σε ειδική συνεδρίαση στο Βόλο. Τα εργατικά σωματεία καλούν εκείνη τη μέρα να πραγματοποιηθεί μια μαζική κινητοποίηση όλων των λαϊκών οικογενειών της πόλης, με κύριο αίτημα την απαγόρευση της καύσης των επικίνδυνων υλικών από την ΑΓΕΤ.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο δόθηκε το ψήφισμα των φορέων του Βόλου, που αναφέρει: «Με την απαράδεκτη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και τις μετέπειτα τροποποιήσεις, που ενέκριναν διαδοχικά οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η ΑΓΕΤ μετατρέπει την πόλη σε έναν επικίνδυνο θάλαμο αερίων. Για τα κέρδη ενός επιχειρηματικού ομίλου δεν υπάρχει κανένας ενδοιασμός να θυσιαστούν η υγεία και η ζωή των κατοίκων, τα οποία αντιμετωπίζονται ως κόστος.

Απορρίπτουμε κάθε απόπειρα να προχωρήσει η επικίνδυνη αυτή εξέλιξη. Δεν διαπραγματευόμαστε τα επίπεδα καύσης RDF/SRF, δεν μπαίνουμε σε καμία συζήτηση για το αν τα επίπεδα καύσης είναι σύννομα με την ευρωπαϊκή ή την εθνική νομοθεσία. Εξάλλου, με βάση αυτές δόθηκαν οι κατάπτυστες άδειες στην ΑΓΕΤ, με τις οποίες στο Βόλο θα καίγονται τόσα επικίνδυνα υλικά όσα καίγονται στο 1/6 όλης της ΕΕ.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά, ρητά και χωρίς αστερίσκους ότι ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΕΤ. Επίσης απαιτούμε:

-- Να σταματήσει η καύση του επικίνδυνου petcoke.

-- Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μειωθούν οι ατμοσφαιρικοί ρύποι από τις βιομηχανίες της περιοχής, που κάνουν ακόμα χειρότερη την ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα του Βόλου.

-- Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των επίγειων και υπόγειων υδάτων της περιοχής και του Παγασητικού, με αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Βιολογικού, χωρίς καμία ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ, του Βιολογικού, της Καθαριότητας.

-- Να παρθούν μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, και ιδιαίτερα στις βιομηχανίες που επεξεργάζονται επικίνδυνα και βλαβερά υλικά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ