Τρίτη 25 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρέμβαση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Ασκληπιείου Βούλας

Με αφορμή τα σχέδια για αλλαγή τμήματος του οικοπέδου του Ασκληπιείου και τη μετατροπή του σε πάρκινγκ

Σε παρέμβαση προχώρησε η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Ασκληπιείου Βούλας με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την πρόταση τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής από το δήμο, προκειμένου να μικρύνει το οικόπεδο όπου στεγάζεται το Ασκληπιείο και να μετατραπεί τμήμα του οικοπέδου σε δημοτικό πάρκινγκ. Πιο συγκεκριμένα, και με αφορμή την «κόντρα» που εμφανίζεται να υπάρχει μεταξύ του διοικητή του νοσοκομείου και της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζομένους στο νοσοκομείο για το θέμα, καταγγέλλει:

«Εχουμε καταγγείλει και τεκμηριώσει από καιρό ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο που υλοποιείται πρώτα απ' όλα απ' όλες τις κυβερνήσεις, και τη σημερινή, για δραστική συρρίκνωση και απαξίωση του νοσοκομείου για να διευκολυνθούν τα γενικότερα επενδυτικά σχέδια για την εμπορευματική εκμετάλλευση του παραλιακού μετώπου. Το ενδιαφέρον και η εμφανιζόμενη ως ανιδιοτελής στήριξη κάποιων τμημάτων του νοσοκομείου από εφοπλιστές δεν είναι άσχετα με αυτά τα συγκεκριμένα σχέδια. Οσον αφορά την αντίθεση του διοικητή, δεν πείθει κανέναν, όταν η πολιτική που υλοποιεί διευκολύνει τα μέγιστα τους παραπάνω σχεδιασμούς. Η εισήγηση της διοίκησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης κάνει λόγο για συνεννόηση με τη διοίκηση και τις υπηρεσίες του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι στην Υγεία, με ευθύνη απέναντι στο λαό, στρατευόμαστε με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τις λαϊκές ριζοσπαστικές οργανώσεις στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, υψηλής ποιότητας Υγεία - Πρόνοια, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σ' αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς».

Να σημειωθεί ότι το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, αλλά αναβλήθηκε μετά από αίτημα του διοικητή του νοσοκομείου. Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα θα έρθει στην επόμενη συνεδρίαση, προκειμένου να είναι παρών ο διοικητής του Ασκληπιείου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ