Τρίτη 25 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Περιβαλλοντικές δράσεις στο Ποικίλο Ορος

Ο Δήμος Πετρούπολης πραγματοποιεί την «1η Εκθεση Ανθοκομίας», από τις 28 Απρίλη έως τις 7 Μάη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου: «Η διοργάνωση αυτή γίνεται για πρώτη φορά στην πόλη μας, αποκλειστικά σε συνεργασία με τα οκτώ τοπικά καταστήματα της πόλης, και αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς δράσεων που προωθούν την αγάπη για τη φύση και το περιβάλλον, με πιο επίκαιρη αυτή του "Διημέρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Δενδροφυτεύσεων στο Ποικίλο Ορος", το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απρίλη.

Η έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ηρώ, θα ανοίξει επίσημα τις πύλες της την Παρασκευή 28 Απρίλη, ενώ θα πλαισιωθεί με πολιτιστικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική και τα τμήματα παραδοσιακών χωρών του δήμου στις 29/4 και 6/5 αντίστοιχα. Μέσα από την προβολή και προώθηση των ανθοκομικών προϊόντων σκοπός μας, ως δημοτική αρχή, είναι να προωθήσουμε την ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης, να γνωρίσουν οι πολίτες περισσότερες ποικιλίες και είδη φυτών, να απολαύσουν τα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών και να ενισχύσουμε την ευαισθητοποίησή τους απέναντι στο περιβάλλον.

Επιδιώκουμε να καλλιεργηθεί η ευαισθησία για την προστασία της περιοχής από τη μόλυνση του περιβάλλοντος και τα επικίνδυνα σχέδια όσων θέλουν να καταπατήσουν τον πνεύμονα πρασίνου της πόλης μας και ταυτόχρονα να σηματοδοτηθεί η εκστρατεία για την αύξηση του πρασίνου στην πόλη μας».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org