Τρίτη 25 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συνέντευξη Τύπου για το νέο κτίριο της Περιφέρειας

Συνέντευξη Τύπου για την πρόθεση της περιφερειακής αρχής να αγοράσει νέο κτίριο που θα στεγάσει τις κεντρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ, θα παραχωρήσει αύριο Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του (Συγγρού 80-88, 7ος όροφος - στάση μετρό «ΦΙΞ»), ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ).

Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΠΑ, «η περιφερειακή αρχή Αττικής των ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ ετοιμάζεται να δώσει 20.000.000 ευρώ για να αγοράσει ένα εντελώς ακατάλληλο κτίριο προκειμένου να στεγάσει τις υπηρεσίες της. Το κτίριο βρίσκεται στο Περιστέρι, είκοσι λεπτά μακριά από το σταθμό του μετρό. Εκεί θέλει η περιφερειακή αρχή να αναγκάσει τους περίπου 800 υπαλλήλους της να πάνε. Εκεί θέλει να σύρει τους εκατοντάδες πολίτες που καθημερινά συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες της. Και όλα αυτά όταν υπάρχουν ήδη δημόσια κτίρια στο κέντρο της Αθήνας.

Η περιφερειακή αρχή, προκειμένου να δικαιολογήσει την επιλογή της κάνει το άσπρο μαύρο, φτάνοντας στο σημείο να "βαφτίσει" το Περιστέρι Αθήνα! Ισχυρίζεται ακόμα πως το κτίριο είναι προσβάσιμο όταν είσαι αναγκασμένος - εργαζόμενος σε αυτό ή πολίτης - να προχωράς 20 λεπτά από το μετρό για να το βρεις, να περνάς μέσα από παρτέρια και πυλωτές για να περπατήσεις μόνο τα 1.200 μέτρα, που ορίζει η διακήρυξη!».

Στη συνέντευξη θα παραβρεθούν και ο ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Γεώργιος Σαρηγιάννης και ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Τσακίρης, που θα συνεισφέρουν στη συζήτηση με την επιστημονική τους προσέγγιση.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org