Σάββατο 22 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει το «θάρρος» για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής

Την κριτική προς την κυβέρνηση ότι δεν έχει το «θάρρος» και τη «διαχειριστική ικανότητα», ώστε να προχωρήσει πιο γρήγορα όλη την αντιλαϊκή πολιτική που έχει ανάγκη η ανάκαμψη του κεφαλαίου, συνεχίζει η ΝΔ. Την ίδια ώρα, δηλώνει στο κεφάλαιο τη δική της «αποφασιστικότητα» και «ετοιμότητα» να αναλάβει το τιμόνι της αστικής διαχείρισης, επιχειρώντας παράλληλα να απαντήσει και στην κριτική που της γίνεται από αστικά επιτελεία και φαίνεται να επιδρά ως ένα βαθμό και στο εσωτερικό του κόμματος, για το αντιφατικό της κριτικής της στον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που επί της ουσίας στηρίζει τα μέτρα που υλοποιεί η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Β. Κικίλιας δήλωνε χτες ότι «το πρωτογενές πλεόνασμα του κ. Τσίπρα οφείλεται στην καταστροφή της πραγματικής οικονομίας» ονοματίζοντας ως πτυχή της τη «γενικευμένη εσωτερική στάση πληρωμών προς τον ιδιωτικό τομέα». Πρόσθεσε ότι «με αυτήν την κυβέρνηση, η πορεία της χώρας είναι προδιαγεγραμμένη: Πραγματική οικονομία σε ασφυξία, Ελλάδα σε ύφεση, κοινωνία σε απόγνωση». Οτι «η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση για να μπει σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης με γενναίες μειώσεις φόρων, περικοπές δαπανών και προσέλκυση επενδύσεων».

Ο δε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, μιλώντας χτες στον τηλεοπτικό «Σκάι» είπε πως «εμείς δεν πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει τη διαχειριστική δυνατότητα ή το πολιτικό θάρρος να κάνει ό,τι χρειάζεται για να γυρίσει η Ελλάδα σε μια "ιστορία επιτυχίας". Πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση, ό,τι και να συμβεί, θα βρίσκει τρόπους να ναρκοθετεί την πορεία μας προς μια ανοιχτή οικονομία».

Σε σχέση με την πρόοδο στα αντιλαϊκά παζάρια κυβέρνησης - δανειστών, και αν αλλάζει κάτι στο αίτημα της ΝΔ για εκλογές, ο Ν. Δένδιας είπε: «Για τη ΝΔ δεν αλλάζει κάτι (...) Εχει να κάνει με την αντίληψή μας ότι υπάρχει τεράστια δυσαρμονία ανάμεσα στην κοινωνία και στην κυβέρνηση, όπως επίσης ανάμεσα στις ανάγκες της οικονομίας - κοινωνίας και στον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται τα θέματα».

Την ίδια ώρα, απαντώντας στις απόψεις που έχουν εκφραστεί και με επιμέρους διαφοροποιήσεις και στο εσωτερικό της ΝΔ το τελευταίο διάστημα, περί μιας πιο «θετικής» στάσης της ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση, ώστε να κλείσει χωρίς «αναταράξεις» η 2η «αξιολόγηση» και να επικρατήσει «σταθερότητα», σημείωσε πως «είμαστε μια Κοινοβουλευτική Ομάδα εξαιρετικά δεμένη σε ένα πράγμα: Στο ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει και στο ότι οτιδήποτε κάνει, είτε είναι ευθέως απαράδεκτο είτε έχει μια δεύτερη κρυφή κακή λογική από πίσω. Θα έχουμε απολύτως ενιαία στάση σε οτιδήποτε έρθει».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ